Prima pagina Media Noutati Vacanțele, tot mai frecvent asigurate de români și în sezonul rece

Vacanțele, tot mai frecvent asigurate de români și în sezonul rece

Vacanțele, tot mai frecvent asigurate de români și în sezonul rece. Groupama Asigurări estimează că polițele de călătorie vor înregistra o creștere de 35% în perioada decembrie 2019 – februarie 2020.
  • Europa, continentul cel mai vizitat de români, atât în sezonul estival, cât și în anotimpul rece.  
  • Iarna, de regulă caracterizată de vacanțe mai scurte, devine o alegere și pentru sejururi lungi în destinații exotice.
  • Prima medie de asigurare, mai ridicată iarna: 100 RON versus 88 RON pe perioada verii.
  • Anularea călătoriei și pierderea bagajelor - cele mai mari temeri ale turiștilor români care își fac o asigurare.
Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, estimează că va înregistra creșteri semnificative, de 35%, a vânzărilor de asigurări de călătorie pe perioada iernii, comparativ cu sezonul rece din 2018-2019. Mai mult, compania a înregistrat în cel mai recent sezon de vară, vizând lunile iunie-septembrie, o creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului anterior pentru toate tipurile de asigurări de călătorie, încheiate fie în agențiile de asigurări, prin intermediul consultanților de asigurări, sau online. Astfel, trendul înregistrat în lunile de vară se menține și în sezonul rece și confirmă un interes crescut al românilor față de produsele de asigurare destinate vacanțelor.
Cu toate acestea, conform datelor Groupama Asigurări, perioada de vârf a subscrierilor rămâne pe timp de vară, inclusiv luna septembrie, o perioadă în care turiștii români continuă să călătorească în afara granițelor, motivați de vremea favorabilă și prețurile specifice extra sezonului.

Descarcă Comunicatul de presă integral