Prima pagina Persoane Fizice Asigurari de viata
Asigurare de Viata
O asigurarea de viata pentru persoane fizice este instrumentul care le ofera celor dragi suportul financiar, atunci cand tu nu il mai poti oferi.

Asigurari de viata

“Nu mi se intampla mie”

Asa avem tendinta sa spunem, de cele mai multe ori, atunci cand suntem in situatia de a ne gandi la un risc viitor. O asigurarea de viata este instrumentul care le ofera celor dragi suportul financiar, atunci cand tu nu il mai poti oferi. De asemenea, pe langa faptul ca ofera protectie financiara familiei sau persoanelor dragi tie intr-un moment greu, o asigurare de viata poate fi utila ca modalitate de economisire sau ca instrument de investitie a banilor tai.

De fapt, asigurarea de viata inseamna continuitate. Continuitate pentru standardul tau de viata la iesirea din activitate sau atunci cand capacitatea de munca iti este afectata de un eveniment nedorit. Continuitate pentru viata celor dragi tie, atunci cand nu ii mai poti sustine. Continuitate pentru visul de cariera al copilului tau, pentru care studiile viitoare sunt esentiale.

De ce am nevoie de o asigurare de viata

Fiecare dintre noi se bazeaza, in principal, pe propria capacitate de a obtine venit, fie pentru sine, fie pentru familie. De acest venit depinde standardul de viata pe care il doresti pentru tine sau pentru familia ta. Educatia, locuinta, vacantele, sanatatea, necesitatile traiului zilnic depind de venit si de capacitatea ta de a-l obtine.

Riscul unui eveniment neasteptat, care poate duce la pierderea acestei capacitati, prin deces prematur sau prin invaliditate, exista permanent. Poti alege sa ignori acest risc. Totusi, daca si vietile altora depind de sustinerea ta financiara, este important sa constientizezi ce inseamna cu adevarat riscul de a-ti pierde capacitatea de a produce venit si, in consecinta, necesitatea de a controla acest risc.

Eforturile, pe care le faci in fiecare zi pentru cei dragi, sunt dovada ca ii iubesti. De asemenea, nu trebuie sa ignori propriul viitor. Evolutia sistemului public de pensii demonstreaza ca pensia pe care o vei putea obtine, dintr-un sistem public de stat, va fi inferioara nevoilor tale reale. Un bunic care poate sa puna un cadou sub bradul nepotilor e mai fericit decat unul care asteapta bani pentru medicamente si pentru intretinere, de la copiii sai.