Prima pagina Media Noutati Uzina Filmelor de Amatori: un exercițiu de creativitate

Uzina Filmelor de Amatori: un exercițiu de creativitate

Vineri, 31 mai, a avut loc la Cluj inaugurarea Uzinei Filmelor de Amatori Michel Gondry, un proiect inclus in Sezonul România – Franța și susținut de Groupama Asigurări.
 
Creată de renumitul regizor, scenarist și producător francez, Michel Gondry (câștigător al unui Oscar in 2005 pentru cel mai bun scenariu original Eternal Sunshine of the Spotless Mind), Uzina Filmelor de Amatori este o instalație interactivă proiectată astfel încât să introducă publicul larg în universul complex al cinematografiei.
 
Amenajată într-un studio de peste 500 mp din incinta CREIC – Centrul de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj, Uzina îi poartă pe vizitatori prin 15 decoruri de film și le pune la dispoziție echipamentul și toate resursele necesare pentru a își crea propriul film.
    

  
 
Întregul proces durează 3 ore și este conceput astfel încât să îi poarte pe participanți prin toate etapele creării unui film, de la scenariu, la distribuție, regie și până la crearea efectelor speciale și a coloanei sonore. Totul se desfășoară sub îndrumarea unor instructori, iar la final, participanții primesc producția în format digital și au ocazia de a asista la proiecția filmului creat într-o mini sală de cinema.
 
În ultimii ani, proiectul a fost implementat în mai multe orașe din lume, printre care Montreal, Frankfurt, Buenos-Aires, Moscova, Rotterdam, Paris sau Cannes.
 
Accesul în uzina este gratuit, în baza unei programări. Proiectul va fi prezent în Cluj până pe 31 iulie. Vă încurajăm să vizitați uzina și să acceptați provocarea ca timp de 3 ore să deveniți regizori, actori și producători de film.