Prima pagina Utile Aplicatia digitala “Amiabila”

Aplicatia digitala “Amiabila”

Stii deja ca incercam sa iti oferim mereu cele mai bune solutii care sa te ajute in rezolvarea rapida a problemelor tale.

Astfel, te anuntam ca Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) ofera tuturor asiguratilor RCA posibilitatea de a utiliza in mod GRATUIT aplicatia digitala Amiabila, prin care acestia pot sa isi completeze si in format electronic formularul de „Constatare amiabila de accident”, conform prevederilor Normei ASF nr.18/2022, care modifica Norma ASF nr.20/2017.

ATENTIE!

Aplicatia Amiabila nu inlocuieste formularul de constatare amiabila pe suport de hartie, aceasta este o alternativa de protocolare a accidentelor, simpla si eficienta, in acord cu transformarea digitala a societatii.

Formularul de «Constatare amiabila de accident» in format electronic reproduce acelasi model grafic, cu aceleasi informatii si are aceeasi valoare juridica cu acela pe suport de hartie, conform prevederilor legale.

Ce etape trebuie sa parcurgi pentru a utiliza aplicatia gratuita Amiabila?
  1. Descarci pe telefon aplicatia din magazinele Google Play si App Store si iti creezi un cont de utilizator
  2. Complezi datele personale solicitate de aplicatie: permis de conducere, certificat de inmatriculare, carte de identitate, polita RCA
  3. Alcatuiesti schita accidentului - aplicatia ofera o infografie, din care utilizatorul poate selecta atat elemente exterioare (intersectii, semne de circulatie, semafoare etc.), cat si pozitia celor doua autovehicule in momentul coliziunii.Amiabila se poate incheia de catre ambii conducatori auto prin intermediul unui singur telefon. Datele personale ale unuia vor putea fi transferate automat in telefonul celuilalt participant, printr-o simpla scanare a unui cod QR, cu conditia ca ambii soferi sa aiba instalata aplicatia pe telefon. In caz contrar, unul dintre ei va trebui sa completeze manual datele celuilalt utilizator.

Documentul final, astfel obtinut, se semneaza de cei doi conducatori auto, dupa care aplicatia genereaza automat constatarea amiabila.

Mai multe detalii gasesti la acest link: https://www.baar.ro/lansare-amiabila/