Prima pagina Persoane Juridice Asigurari auto pentru companii Asigurarea RCA cu clauza de decontare directa

Asigurarea RCA cu clauza de decontare directa

In traficul aglomerat, o mica neatentie se poate solda cu o avarie provocata chiar de tine sau de catre unul dintre angajatii tai. Cu totii gresim si este intotdeauna bine sa stim ca avem pe cine ne baza in situatii neplacute! Cu o asigurare obligatorie RCA, nu mai ai grija celui pe care, din greseala, l-ai tamponat. Groupama Asigurari va fi alaturi de tine in cazul in care despagubirea necesara pentru remedierea avariilor se va ridica la sume mari de bani, de care poate nu dispui.

La Groupama ai beneficii si pentru tine, atunci cand inchei o asigurare RCA

  • In cazul unui accident grav, suna in termen de 48h la Alo Groupama (0374 110 110) si vei primi suportul necesar. Programul Alo Groupama pentru inregistrarea accidentelor este 24/7.
  • In cazul producerii unui risc acoperit prin asigurarea RCA, pentru repararea propriului autovehicul poti achizitiona optional Clauza decontare directa obtinand despagubiri pentru:
              - prejudicii materiale, inclusiv costuri de radiere și inmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului sau diminuarii valorii vehiculului dupa reparatii, cheltuieli de transport;
              - costuri privind readucerea vehiculului in starea dinaintea evenimentului asigurat;
              - prejudicii reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a vehiculului;
              - cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Ce se asigura

  • vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
  • pagube materiale
  • pagube reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat
  • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata

Unde esti asigurat

Esti asigurat in Romania si in 45 din cele 47 de tari membre ale sistemului Carte Verde, exceptie fac Rusia si Belarus.

Categoriile « Transport persoane » si « Cargo cu masa maxima autorizata ≥16t »  sunt acoperite doar in urmatoarele tari: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Slovacia, Suedia si Ungaria.

Limitele de despagubire si informatii despre contractul RCA

Limitele de despagubire sunt stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Pentru accidente produse in afara Romaniei, se aplica legislatia din statul respectiv precum si limitele de despagubire aferente.

Informatiile complete despre contractul RCA le regasesti AICI .

Linkuri legislatieLegea 132/2017 ; Norma ASF 20/2017 .

Pentru avizarea daunei, ai la dispozitie 2 modalitati: 
  • Online, prin accesarea acestui link si completarea informatiilor solicitate in formular
  • Telefonic, prin apelarea Alo Groupama: 0374-110-110, mai multe detalii in legatura cu pasii de urmat si documentele de care ai nevoie gasesti aici