Prima pagina Persoane Juridice Asigurari auto pentru companii Asigurarea RCA si clauza de decontare directa

Asigurarea RCA si clauza de decontare directa

O simpla neatentie la volan poate schimba totul. Fie ca esti tu cel in cauza sau unul dintre angajatii tai, erorile sunt inevitabile. Si cand se intampla, ultimul lucru de care ai nevoie este stresul birocratiei si al costurilor neasteptate. Cu Asigurarea RCA si decontarea directa de la Groupama nu doar ca iti asiguri linistea, dar si eficienta in caz de accident, pentru ca transforma un proces complicat si stresant intr-unul simplu si rapid.
 
Clauza de decontarea directa inseamna ca daca esti implicat intr-un accident, Groupama acopera costurile reparatiilor pentru autovehiculul tau direct catre service-ul auto, indiferent de cine este vinovat. Noi ne ocupam de toate detaliile, permitandu-ti sa te intorci pe drum cat mai rapid si fara batai de cap. Nu mai trebuie sa astepti ca asigurarea partii vinovate sa se ocupe de despagubiri, si nu va trebui sa avansezi banii din propriul buzunar inainte de a primi despagubirea. Tu si tertii afectati va puteti relua drumul cat mai repede posibil.

La Groupama ai beneficii si pentru tine, atunci cand inchei o asigurare RCA

SIGURANTA SI ACOPERIRE EXTINSA
 • Esti acoperit pe teritoriul Romaniei si in strainatate, in Romania si in 44 din cele 46 de tari membre ale sistemului Carte Verde, exceptie fac Rusia si Belarus.
FLEXIBILITATE
 • Poti sa alegi pentru ce perioada inchei polita de asigurare.
ASISTENTA NON-STOP
 • In cazul unui accident grav, suna in termen de 48h la Alo Groupama (0374 110 110) si vei primi suportul necesar. Programul Alo Groupama pentru inregistrarea accidentelor este 24/7.
DECONTARE DIRECTA RAPIDA
 • Cu clauza de decontare directa, nu mai trebuie sa astepti sa fie evaluata vina in cazul unui accident. Groupama se ocupa imediat de despagubiri, astfel incat tu si masina ta sa reveniti pe drum cat mai repede.

Ce se asigura

Sunt incluse in asigurare urmatoarele tipuri de riscuri:

 • vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
 • pagube materiale
 • pagube reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat
 • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata
Clauza decontare directa, in cazul producerii unui risc acoperit prin asigurarea RCA, pentru repararea propriului autovehicul iti ofera despagubiri pentru:
 • prejudicii materiale, inclusiv costuri de radiere si inmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului sau diminuarii valorii vehiculului dupa reparatii, cheltuieli de transport;
 • costuri privind readucerea vehiculului in starea dinaintea evenimentului asigurat;
 • prejudicii reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a vehiculului;
 • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Limitele de despagubire si informatii despre contractul RCA

Limitele de despagubire sunt stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Pentru accidente produse in afara Romaniei, se aplica legislatia din statul respectiv precum si limitele de despagubire aferente.

Informatiile complete despre contractul RCA le regasesti AICI .

Linkuri legislatieLegea 132/2017 ; Norma ASF 20/2017 .

Asiguratii cu risc ridicat conform BAAR

Daca te incadrezi in categoria “asigurat cu risc ridicat” si ai primit mesaj ca ti-a fost alocata societatea Groupama pentru inchierea asigurarii RCA, trebuie ca in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii instiintarii de alocare de la BAAR sa contactezi Groupama la adresa de e-mail: riscridicat@groupama.ro pentru incheierea contractului RCA conform alocarii BAAR.

In cazul in care nu contactezi Groupama in termenul de 10 zile lucratoare menționat mai sus, alocarea BAAR isi inceteaza valabilitatea, iar tu ai posibilitatea sa reiei procedura de alocare de la inceput sau sa inchei contractul RCA pe piata libera.

Contractul RCA pentru un asigurat cu risc ridicat caruia ii este alocat de catre BAAR un asigurator RCA are urmatoarele caracteristici:
a) valabilitate de 12 luni ;
b) plata integrala a primei;
c) limitele teritoriale de acoperire sunt acelea menționate la art.2 pct.18 din Legea nr.132/2017;
d) nu contine clauza de decontare directa si nicio alta acoperire suplimentara peste riscurile si limitele de raspundere reglementate de Legea nr.132/2017.

Cum procedezi in cazul unui eveniment asigurat

Pentru notificarea daunei, ai la dispozitie 2 modalitati: 
 • Online, prin accesarea acestui link si completarea informatiilor solicitate in formular
 • Telefonic, prin apelarea Alo Groupama: 0374-110-110, mai multe detalii in legatura cu pasii de urmat si documentele de care ai nevoie gasesti aici

Întrebări frecvente