Prima pagina Persoane Juridice Asigurari auto pentru companii Asigurarea RCA si clauza de decontare directa

Asigurarea RCA si clauza de decontare directa

In traficul aglomerat, o mica neatentie se poate solda cu o avarie provocata chiar de tine sau de catre unul dintre angajatii tai. Cu totii gresim si este intotdeauna bine sa stim ca avem pe cine ne baza in situatii neplacute! Cu o asigurare obligatorie RCA, nu mai ai grija celui pe care, din greseala, l-ai tamponat. Groupama Asigurari va fi alaturi de tine in cazul in care despagubirea necesara pentru remedierea avariilor se va ridica la sume mari de bani, de care poate nu dispui.

La Groupama ai beneficii si pentru tine, atunci cand inchei o asigurare RCA

  • In cazul unui accident grav, suna in termen de 48h la Alo Groupama (0374 110 110) si vei primi suportul necesar. Programul Alo Groupama pentru inregistrarea accidentelor este 24/7.
  • In cazul producerii unui risc acoperit prin asigurarea RCA, pentru repararea propriului autovehicul poti achizitiona optional Clauza decontare directa obtinand despagubiri pentru:
              - prejudicii materiale, inclusiv costuri de radiere și inmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului sau diminuarii valorii vehiculului dupa reparatii, cheltuieli de transport;
              - costuri privind readucerea vehiculului in starea dinaintea evenimentului asigurat;
              - prejudicii reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a vehiculului;
              - cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Ce se asigura

  • vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
  • pagube materiale
  • pagube reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat
  • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata

Unde esti asigurat

Esti asigurat in Romania si in 44 din cele 46 de tari membre ale sistemului Carte Verde, exceptie fac Rusia si Belarus.

Limitele de despagubire si informatii despre contractul RCA

Limitele de despagubire sunt stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Pentru accidente produse in afara Romaniei, se aplica legislatia din statul respectiv precum si limitele de despagubire aferente.

Informatiile complete despre contractul RCA le regasesti AICI .

Linkuri legislatieLegea 132/2017 ; Norma ASF 20/2017 .
 

Asiguratii cu risc ridicat conform BAAR

Daca te incadrezi in categoria “asigurat cu risc ridicat” si ai primit mesaj ca ti-a fost alocata societatea Groupama pentru inchierea asigurarii RCA, trebuie ca in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii instiintarii de alocare de la BAAR sa contactezi Groupama la adresa de e-mail: riscridicat@groupama.ro pentru incheierea contractului RCA conform alocarii BAAR.

In cazul in care nu contactezi Groupama in termenul de 10 zile lucratoare menționat mai sus, alocarea BAAR isi inceteaza valabilitatea, iar tu ai posibilitatea sa reiei procedura de alocare de la inceput sau sa inchei contractul RCA pe piata libera.

Contractul RCA pentru un asigurat cu risc ridicat caruia ii este alocat de catre BAAR un asigurator RCA are urmatoarele caracteristici:
a) valabilitate de 12 luni ;
b) plata integrala a primei;
c) limitele teritoriale de acoperire sunt acelea menționate la art.2 pct.18 din Legea nr.132/2017;
d) nu contine clauza de decontare directa si nicio alta acoperire suplimentara peste riscurile si limitele de raspundere reglementate de Legea nr.132/2017.
 

Cum procedezi in cazul unui eveniment asigurat

Pentru notificarea daunei, ai la dispozitie 2 modalitati: 
  • Online, prin accesarea acestui link si completarea informatiilor solicitate in formular
  • Telefonic, prin apelarea Alo Groupama: 0374-110-110, mai multe detalii in legatura cu pasii de urmat si documentele de care ai nevoie gasesti aici