Info

Petitiile/reclamatiile, precum si solicitarile de soluționare alternativa a litigiilor, inregistrate in ultimele 3 luni sunt in număr de
88.

Structura acestora poate fi consultata aici, accesand pagina dedicata.

Prima paginaPolitica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Iti multumim pentru ca vizitezi acest website. Intimitatea ta este importanta pentru noi si ne angajam sa o respectam si sa o protejam. Ca parte a acestui angajament, am pregatit aceasta Politica privind Caracterul Privat al Informatiilor, pentru a explica modul în care SC Groupama Asigurari SA si subsidiarele sale colecteaza, folosesc, dezvaluie si trateaza in general informatiile personale ale cititorilor.
 
Nota de Informare privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal (aplicabila din 25 mai 2018)
 
Protectia datelor dvs. cu caracter personal este deosebit de importanta pentru noi. Prin prezentul document dorim sa va informam cu privire la scopurile si modalitatile operatiunilor de prelucrare a datelor dvs. cu caracter personal in relatia cu Groupama Asigurari SA, precum si cu privire la drepturile dvs. in calitate de persoana vizata.
 
In general, Groupama Asigurari SA prelucreaza datele cu caracter personal furnizate direct de dvs. cu ocazia solicitarii unei oferte de asigurare sau in vederea incheierii unui contract de asigurare. In acelasi timp, in cadrul unor produse de asigurare contractate de alte persoane, Groupama Asigurari SA poate prelucra datele dvs. cu caracter personal (cum ar fi de exemplu: nume, prenume, adresa, varsta, data nasterii, sex, telefon, e-mail, CNP, nationalitate, semnatura olografa si semnatura in format digital, starea civila, detalii despre familie/sot/partener/persoane in intretinere, hobby-uri, sporturi practicate, educatie si training, calificari, certificari, ocupatie, functie, informatii legate de contul bancar, date privind autovehiculul, imobilul sau bunul asigurat detinut de o persoana fizica, care face obiectul asigurarii) furnizate de contractantul asigurarii in cazul in care sunteti desemnat asigurat sau beneficiar al asigurarii.
 
Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara pentru incheierea contractului de asigurare, in caz de refuz Groupama Asigurari neputand sa incheie sau sa execute contractul vizat.
 
Datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate in baza urmatoarelor temeiuri juridice:
  • in vederea incheierii si derularii contractului de asigurare, in special pentru a) evaluarea riscurilor si calculul primelor de asigurare, inclusiv prin crearea de profiluri, b) administrarea contractului, c) administrarea daunelor, d) comunicarea cu dvs. pe parcursul executarii contractului si in caz de dauna;
  • in vederea indeplinirii obligatiilor legale sau a cerintelor reglementare aplicabile Groupama Asigurari SA, cum ar fi a) indeplinirea obligatiilor de prevenire si combatere a spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism sau de aplicare a sanctiunilor internationale, b) solutionarea petitiilor, c) obligatii de raportare, d) evidenta documentelor operationale si financiar-contabile;
  • in vederea realizarii unor interese legitime ale Groupama Asigurari SA, in special pentru a) prevenirea fraudelor si a platilor nejustificate in cadrul dosarelor de dauna; b) reasigurare, c) investigarea nivelului de adecvare a produsului la piata tinta stabilita; d) analize statistice/ actuariale; e) studii de cercetare; f) recuperarea creantelor.
 
In situatiile de prelucrare automata, Groupama Asigurari SA garanteaza dreptul dvs. de a obtine interventie umana din partea Groupama Asigurari SA, de a va exprima punctul de vedere si de a contesta decizia prin adresarea unei solicitari in acest sens pe adresa dpo@groupama.ro.
 
Prelucrarea datelor cu caracter personal privind sanatatea
Datele cu caracter personal privind sanatatea (cum ar fi: date privind starea de sanatate fizica si psihica sau afectiunile medicale declarate in chestionarele medicale si/sau care rezulta din analizele medicale efectuate la incheierea unui contract de asigurare, datele medicale colectate de la furnizorii de servicii medicale pentru decontarea serviciilor accesate de catre asigurat, datele medicale colectate in procesul de despagubire in cazul unui eveniment asigurat) sunt prelucrate, conform conditiilor de asigurare aplicabile, pentru: evaluarea riscului asigurat, calculul primelor de asigurare, accesarea serviciilor medicale asigurate si decontarea acestora si determinarea cuantumului despagubirii cuvenite.
Temeiul legal al prelucrarii acestor date il reprezinta consimtamantul dumneavoastra exprimat anterior prelucrarii datelor.
Este dreptul dvs. sa refuzati prelucrarea acestor date, dar in acest din urma caz nu vom mai putea incheia contractul de asigurare.
Aveti de asemenea dreptul de a va retrage oricand consimtamantul acordat, fara insa a afecta legalitatea prelucrarilor intervenite pana la acel moment. In acest scop, puteti transmite catre Groupama intentia de retragere a consimtamantului, in scris, la urmatoarea adresa: Bucuresti, strada Mihai Eminescu, nr. 45, sector 1 sau la adresa de e-mail: dpo@groupama.ro.
 
 
Groupama Asigurari SA poate transmite datele dvs. cu caracter personal in vederea indeplinirii obligatiilor sale legale sau decurgand din executarea contractului de asigurare catre urmatorii destinatari /categorii de destinatari: Autoritatea de Supraveghere Financiara, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, autoritatea judecatoreasca, organe de urmarire sau cercetare penala, institute nationale / servicii teritoriale de expertiza, alte autoritati publice centrale sau locale, alti asiguratori sau reasiguratori, intermediari in asigurari/reasigurari, alte entitati din grupul Groupama, consultanti sau prestatori de servicii, alte persoane sau institutii publice sau private, in cazul in care furnizarea datelor cu caracter personal este necesara pentru a da curs unei solicitari care are la baza un temei legal ori pentru indeplinirea obiectului de activitate sau pentru respectarea obligatiilor decurgand din contractul de asigurare.
 
Transferul datelor personale catre tari terte
In cadrul executarii contractului de asigurare incheiat cu dvs., Groupama Asigurari SA ar putea fi pusa in situatia de a transfera datele dvs. personale catre tari terte (din afara Spatiului Economic European). In acest caz, Groupama Asigurari SA se va asigura fie ca transferul se face catre o tara care asigura un nivel adecvat de protectie, fie va lua garantii suplimentare adecvate de protectie a datelor dvs. personale, cum ar fi implementarea de clauze contractuale standard aprobate la nivel european sau reguli corporatiste obligatorii.
 
Pentru a obtine mai multe informatii despre garantiile aplicabile in caz de transfer catre o tara terta sau pentru a obtine o copie a acestora, puteti transmite o cerere la sediul Groupama Asigurari SA din Bucuresti, strada Mihai Eminescu, nr. 45, sector 1 sau la adresa de e-mail dpo@groupama.ro.
 
Durata stocarii datelor cu caracter personal
Datele dvs. cu caracter personal sunt stocate pe perioada necesara pentru a respecta diversele obligatii legale sau reglementare. In cazul contractelor de asigurare, dosarele clientilor sunt pastrate de regula 10 ani de la expirarea politei sau de la ultima operatiune pe dosarul respectiv (oricare dintre acestea intervine mai tarziu), iar in cazul ofertelor neurmate de incheierea unui contract de asigurare datele sunt pastrate de regula maxim 2 luni. La expirarea termenului de pastrare, datele vor fi sterse.
 
Drepturile dumneavoastra in calitate de persoana vizata
In calitate de persoana vizata, aveti urmatoarele drepturi:
  • de acces – puteti obtine informatii in legatura cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, precum si o copie a acestora;
  • la rectificare – puteti solicita completarea sau actualizarea datelor datele dvs. cu caracter personal in cazul in care sunt incomplete sau inexacte;
  • de a fi uitat – in anumite situatii, puteti solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal;
  • la restrictionarea prelucrarii – in anumite situatii, puteti solicita prelucrarea conditionata a datelor cu caracter personal pana la solutionarea anumitor operatiuni referitoare la datele dvs.;
  • la opozitie – in situatia prelucrarii intemeiate pe realizarea unor interese legitime, va puteti opune motivat unei astfel de prelucrari;
  • la portabilitatea datelor – puteti solicita transmiterea datelor cu caracter personal furnizate de dvs. si prelucrate prin mijloace automate intr-un format structurat, care poate fi citit automat.
 
Fiecare drept dintre cele de mai sus se poate exercita prin trimiterea unei cereri scrise, semnate si datate, la sediul Groupama Asigurari SA din Bucuresti, strada Mihai Eminescu, nr. 45, sector 1 sau la adresa de e-mail dpo@groupama.ro.
 
In situatia in care considerati ca drepturile dvs. nu sunt respectate, va puteti adresa responsabilului cu protectia datelor cu caracter personal la adresa de mai sus sau puteti depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere si Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
 
Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop de marketing si publicitate
In masura in care ati fost de acord, prelucram datele dvs. cu caracter personal in scop de marketing si publicitate, inclusiv prin mijloace automate si creare de profiluri, precum si in scopul efectuarii de comunicari comerciale referitoare la produsele sau serviciile Groupama Asigurari SA si/sau a partenerilor nostri, inclusiv prin posta electronica sau alte mijloace de comunicare electronica.
 
In cadrul activitatii de marketing si publicitate, Groupama Asigurari SA va prelucra, prin selectare si analiza, una sau mai multe date cu caracter personal dintre cele colectate in baza contractului de asigurare.
 
Prelucrarea in scop de marketing si publicitate de catre parteneri presupune ca, in baza acordului dumneavoastra, una sau mai multe dintre datele colectate pot fi comunicate catre partenerii Groupama Asigurari SA. La solicitarea dvs., va vom pune la dispozitie Lista partenerilor contractuali mai sus mentionati, in format electronic, prin transmiterea acesteia la adresa de e-mail indicata.
 
Aveti dreptul de a va retrage oricand consimtamantul acordat prin transmiterea unei solicitari in acest sens in scris, la urmatoarea adresa: Bucuresti, strada Mihai Eminescu, nr. 45, sector 1 sau la adresa de e-mail: dpo@groupama.ro.
 
Datele de identificare si de contact ale Operatorului
Groupama Asigurari SA, cu sediul social in Bucuresti, strada Mihai Eminescu, nr. 45, sector 1, CUI 6291812, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/2857/2010, e-mail: office@groupama.ro, tel: 021/305 80 00, fax: 021/310 99 67.
Responsabilul cu protectia datelor poate fi contactat la adresa de e-mail: dpo@groupama.ro
 
Versiune actualizata la 20.05.2018
 

 
Acord de folosire a datelor cu caracter personal

Datele furnizate de candidatii care se inscriu pe site-ul https://cariere.groupama.ro sau colectate prin email, telefon ori de pe site-uri specializate in recrutare sau din orice alte surse, vor fi tratate confidential, in conformitate cu prevederile Directivei CE/95/46 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, transpusa prin Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, transpusa prin Legea nr. 506/2004.

Informatii prelucrate:

  1. date cu caracter personal avand functie de identificare*
  2. informatii legate de pregatirea scolara/profesionala **
  3. informatii legate de personalitatea aplicantilor ***
  4. date legate de activitatea profesionala a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.****
  5. date legate de starea sanatatii persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca*****

*        cuprinde informatii legate de numele si prenumele clientului, codul numeric personal, domiciliul, sexul, data nasterii, numarul de telefon, numele angajatorului, data angajarii etc.
**      cuprinde informatii legate de scoala absolvita, cursurile de calificare, studiile absolvite si gradul acestora;
***     cuprinde informatii legate de personalitatea aplicantilor, informatii obtinute ca urmare a testarii acestora cu diferite baterii de teste
****   cuprinde informatii privind : profesia, functia, specializarea,locurile de munca anterioare, experienta, etc
***** se refera la dovada ca este apt, din punct de vedere medical, pentru a exercita profesia/functia pentru care aplica.
Conform Legii nr. 677/2001, candidatii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supusi unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, ei au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.

Politica de Confidentialitate poate fi actualizata periodic pentru a reflecta modificarile practicilor noastre cu privire la informatiile personale. Politica de confidenţialitate revizuita va fi afisata pe acest website. Vom trata informatiile tale personale in concordanta cu politica de confidentialitate aflata in vigoare la momentul colectarii unor asemenea informatii sau in modul indicat de tine in preferintele de inscriere in website. 
www.groupama.ro isi rezerva dreptul de a modifica oricand, in orice imprejurare, politica de confidentialitate, fara un aviz prealabil. Este recomandat sa revii in aceasta pagina de cel putin o data pe luna, ca sa poti afla, in timp util, de orice modificare adusa acestei sectiuni.
Modificarile pot fi facute ca urmare a modificarilor de legislatie sau in conformitate cu schimbarile din cadrul serviciilor noastre.
 

Te invitam sa contactezi Departamentul nostru, Marketing si Comunicare, ori de cate ori:

  • ai o intrebare sau comentariu cu privire la aceasta Politica de confidentialitate,
  • vrei ssa iti retragi numele dintr-o lista de e-mail sau orice alt tip de lista de marketing,
  • vrei sa accesezi si/sau corectezi informatiile tale personale,
  • ai o nemultumire privind modul in care tratam informatiile personale.
  • ne poti gasi la urmatoarele adrese de mail: office@groupama.ro sau relatii.clienti@groupama.ro, sau ne poti scrie  la adresa de corespondenta: George Baritiu nr.1, 400027,  Cluj-Napoca. 
Ai posibilitatea de a beneficia de promotiile noastre si sa vizitezi diverse zone din website-urile noastre, fara a fi nevoie sa ne furnizezi niciun fel de informatii personale. Totusi, noi vom colecta anumite informatii personale atunci cand:
  • iti calculatezi prima de asigurare utilizand calculatoarele noastre online
  • te abonezi la unul din newsletterele noastre online
  • te inscrii la unul din concursurile noastre
  • raspunzi la sondajele sau chestionarele noastre
  • contactezi departamentul de relatii cu clientii cu o cerere, comentariu sau sugestie.
  1. Inregistrare Online: Nu este necesar sa te inregistrezi pentru a vizita majoritatea paginilor din website-urile noastre. Totusi, inregistrarea poate fi necesara daca doresti sa primesti online newslettere sau sa beneficiezi de anumite utilitati ale website-urilor. Atunci cand te inregistrezi, este posibil sa ti se ceara informatii personale precum nume, adresa, e-mail, cod numeric personal, telefon etc. SC Groupama Asigurari SA va colecta aceste informatii pentru a identifica cine esti sau pentru a-ti oferi serviciile si informatiile solicitate. Este de asemenea posibil sa folosim aceste informatii pentru scopuri promotionale si de marketing, in concordanta cu aceasta Politica privind Informatiile cu caracter Personal.
  2. Promotii si sondaje: Atunci cand decizi sa participi la un concurs sau promotie sau sa participi la un sondaj de opinie, este posibil sa-ti cerem sa ne oferi numele, adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail. SC Groupama Asigurari SA va folosi aceste informatii colectate prin intermediul formularelor de participare in scopul administrarii participarii tale la promotiile respective, precum si in alte scopuri stipulate in formularul de participare. Sondajele noastre vor solicita opinia cu privire la diverse subiecte. Majoritatea informatiilor obtinute prin intermediul sondajelor sunt agreate si utilizate intern. Este posibil sa punem informatiile obtinute in urma sondajelor la dispozitia unor parteneri intr-o forma agreata, neidentificabila personal. In cazul in care se solicita informatii personale ca parte a realizarii unui sondaj, asemenea informatii vor fi puse la dispozitia unei terte parti numai dupa ce exista asigurarea ca, in functie de circumstante, ai consimtit sau nu ai obiectat la acest lucru.
  3. Informatii optionale: Ocazional, este posibil sa iti cerem informatii demografice (precum varsta sau genul) sau informatii despre domeniile tale de interes sau comportamentul comercial. Noi folosim aceste informatii demografice si comportamentale optionale pentru a adapta si imbunatati serviciile noastre, ofertele de produse sau servicii, inclusiv ofertele noastre pentru tine, atunci cand acestea sunt in concordanta cu prezenta Politica, precum si pentru scopuri interne de cercetare de marketing.
    Servicii pentru clienti: Atunci cand il contactezi pe unul dintre reprezentantii nostri de service-clienti, sau ne trimiti un e-mail cu o sugestie, reclamatie sau intrebare, este posibil sa ti se ceara informatii de identificare precum numele, adresa sau numarul de telefon, care ne sunt necesare pentru a putea raspunde prompt cererii tale. Vom putea pastra aceste informatii pentru a-ti putea acorda asistenta pe viitor, de exemplu pentru a putea raspunde oricaror cereri viitoare pe care le-ai putea avea sau pentru a-ti putea trimite informatii cu privire la produse sau servicii ale noastre care consideram ca ar fi de interes pentru tine, in concordanta cu prezenta Politica. De asemenea, este posibil sa folosim feedback-ul tau, sugestiile si comentariile pentru a monitoriza si/sau imbunatati ofertele de produse sau website-urile noastre.
  4. Informatii despre website: In general, poti vizita website-urile noastre fara sa ne spui cine esti sau sa ne oferi orice fel de informatii personale. Noi colectam adresele IP ale vizitatorilor, paginile vizitate si alte informatii precum cautari efectuate, tipul de browser, tipul de sistem de operare si timpul mediu petrecut pe website-urile noastre. Vom folosi aceste informatii pentru a monitoriza si imbunatati website-urile noastre.
Marketing
Atunci cand SC Groupama Asigurari SA colecteaza  informatii personale de tine este posibil sa folosim aceste informatii in situatii punctuale in scopuri de marketing. Acolo unde este potrivit, precum si invariabil in cazul unor posibile utilizari viitoare ale adresei tale de e-mail in scopuri de marketing, te vom ruga sa ne indici preferintele tale in vederea utilizarii lor ulterioare, de exemplu prin bifarea unei casete opt-in sau a unei casete opt-out.
Alternativ, informatiile tale pot fi colectate automat in timpul vizitelor pe website-uri, asa cum este descris in prezenta Politica. 

De asemenea, se vor putea combina informatii personale primite de la tine cu date publice externe.

In toate cazurile de mai sus, vom folosi aceste informatii pentru a ne dezvolta abilitatea de a va oferi produse si servicii care ar putea sa va intereseze prin intermediul unor mesaje de marketing adecvate, fie in timpul vizitelor pe website, fie prin comunicari ulterioare.

Daca acest process are ca rezultat includerea ta in lista noastra de adrese de e-mail pentru scopuri de marketing, ai oricand posibilitatea sa ceri sa fii scos din aceasta lista, prin intermediul unui simplu click, optiunea fiind explicita si vizibila in toate comunicarile noastre de acest tip.