Prima pagina Persoane Juridice Asigurare Agricultori Asigurarea Standard pentru culturi agricole

Asigurarea Standard pentru culturi agricole

Asigurari AgricoleDaca si tu te ocupi de agricultura in mod profesionist, stii deja faptul ca ingrijirea unei culturi agricole necesita o investitie substantiala inca de la bun inceput. Mai mult decat atat, specificul acestui domeniu si multitudinea factorilor ce pot influenta rezultatul culturii fac din ce in ce mai dificila aproximarea rezultatelor finale. O asigurare agricola are rolul de a-ti sustine investitia in diferitele situatii greu de prevazut. Asigurarea culturilor agricole este destinata oricarei persoane fizice sau juridice care exploateaza un teren agricol.
 

Ce se asigura printr-o asigurare agricola?

Se pot asigura culturile de grau, orz, orzoaica, rapita, floarea-soarelui, porumb, cartofi, sfecla de zahar, mustar, soia etc.

Riscuri acoperite de o asigurare agricola:

Asigurarea acopera urmatoarele riscuri: grindina, incendiu, furtuna/uragan, ploaie torentiala, inghet tarziu de primavara si inghet timpuriu de toamna. Suplimentar, in anumite conditii, se poate acoperi riscul de inghet de iarna si prabusirea/alunecarea de teren cultivat.

Avantajele unei asigurari agricole:

  • Flexibilitate in stabilirea sumei asigurate: suma asigurata pe hectar se stabileste prin inmultirea productiei medii la hectar cu suma asigurata pe kg, agreata de ambele parti
  • Posibilitatea revalorizarii contractului de asigurare. La asigurarea in curs se poate incheia o asigurare suplimentara, fie pentru majorarea sumelor/kg asigurate initial, fie pentru majorarea productiei medii/hectar asigurate, in situatia in care productia asteptata a se obtine este mai mare decat cea estimata la incheierea asigurarii
  • Flexibilitate in stabilirea transelor de plata, plata primei de asigurare putandu-se face in rate, in cuantum si la termene convenite de comun acord
Contacteaza Groupama Asigurari pentru o asigurare agricola potrivita pentru tine! Vezi si asigurare agricola pentru animale!

Pentru notificarea daunei apeleaza Alo Groupama: 0374-110-110, mai multe detalii in legatura cu pasii de urmat si documentele de care ai nevoie gasesti aici.