Prima pagina Persoane Fizice Asigurare Locuinte Asigurarea obligatorie a locuintei

Asigurarea obligatorie a locuintei

Asigurare obligatorie pentru locuintaPAD reprezinta polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale si, prin legea nr. 260/2008, fiecare proprietar de locuinta este obligat sa detina una. Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale acopera trei riscuri: cutremur de pamant, alunecari de teren si inundatie, provocate de fenomene naturale.

Este necesar sa inchei o asigurare obligatorie pentru locuinta. Poti incheia asigurarea pentru toate cladirile cu destinatia de locuinta: locuinta de serviciu, locuinta sociala, locuinta de interventie, locuinta de necesitate (cazare temporara), locuinta de protocol, locuinta de vacanta.

Pentru asigurarea impotriva dezastrelor naturale, din punct de vedere al constructiei, locuintele se impart in doua categorii:

Cladiri de tip A, pentru care suma asigurata este de 100.000 lei - constructiile care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Cladiri de tip B, pentru care suma asigurata este de 50.000 lei - constructiile care au peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Cu toate acestea, atunci cand te gandesti sa achizitionezi o asigurare obligatorie pentru locuinta ta, este posibil sa intampini si alte probleme sau situatii neprevazute. Daca vrei sa iti protejezi locuinta pentru alte riscuri suplimentare si la suma asigurata reala, polita PAD se poate suplimenta oricand cu o asigurare facultativa a locuintei cu extra acoperiri.

Opteaza pentru ceea ce ti se potriveste si ai grija de caminul tau, cu o asigurare obligatorie pentru locuinta de la Groupama! Vezi si o asigurare de locuinta cu extra acoperiri!