Prima pagina Media Noutati Rezultatele semestriale ale Grupului: performante bune in linie cu obiectivele programului strategic

Rezultatele semestriale ale Grupului: performante bune in linie cu obiectivele programului strategic

Rezultatele financiare semestriale ale Grupului anuntate pe 31 iulie
Rezultatele financiare semestriale ale Grupului Groupama au fost anuntate pe data de 31 iulie, la Paris. Conform comunicatului de presa, in primele sase luni ale anului 2014 performantele Groupama au fost pozitive, in linie cu obiectivele programului strategic anuntat.Dezvoltare selectiva
- Cifra de afaceri stabila : 9,2 miliarde EUR
- Dezvoltare selectiva in Franta
- Crestere la nivel international

Eficienta imbunatatita
- Performanta tehnica si operationala in linie cu strategia Grupului
- imbunatatire considerabila a ratei combinate pe segmentul asigurari non-viata pana la 98,5% (-2,4 puncte procentuale)
- Ponderea produselor de tip unit-linked in totalul afacerilor pe linia de economisire individuala in crestere pana la 16,2% (+2,9 puncte procentuale)
- Rezultat operational economic de 100 milioane EUR
- Un rezultat net pozitiv, de 140 milioane EUR

Bilant solid
- Marja de solvabilitate a fost imbunatatita pana la 239%, in crestere cu 39 puncte procentuale

« Primul semestru al anului 2014 confirma succesul strategiei de consolidare a activitatilor de baza, implementate de Groupama. Beneficiind de o puternica guvernanta mutualista riguroasa si unitara, Grupul continua sa isi consolideze soliditatea financiara acordand prioritate serviciilor oferite membrilor si clientilor sai. » a declarat Jean-Yves Dagès, Presedinte al Consiliului de Administratie Groupama SA.

« in linie cu programul strategic, Grupul si-a imbunatatit in mod considerabil rezultatul operational, si-a dezvoltat cifra de afaceri pe linia asigurarilor generale atat in Franta cat si la nivel international, a urmarit transformarea mixului de produse de asigurare de viata si a finalizat cu succes operatiunile de finantare. Astfel, Groupama continua sa concretizeze rezultatele strategiei sale mutualiste care vizeaza performanta operationala» a adaugat Thierry Martel, Director General Groupama SA.