Prima pagina Media Noutati Rezultate financiare Groupama Asigurari - Primele brute subscrise au crescut cu 19%

Rezultate financiare Groupama Asigurari - Primele brute subscrise au crescut cu 19%

Rezultatele inregistrate de Groupama Asigurari in primul semestru al acestui an arata o crestere a primelor brute subscrise cu 18,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 385 milioane lei. Cresterea are la baza preferinta clientilor, castigata prin calitatea produselor si a serviciilor, una dintre directiile strategice de dezvoltare ale companiei. Obiectivele in termeni de volume si profitabilitate pentru anul 2015 raman neschimbate, compania aflandu‐se in parametrii prognozati.

Pentru al treilea an consecutiv, Groupama Asigurari continua sa fie cel mai fiabil asigurator, cu cel mai mic numar de reclamatii la ASF din top 5 companii de asigurari: 160 petitii, dintre care mai putin de 9% intemeiate, in primele 6 luni ale anului.

Prin politica de parteneriat cu clientii asigurati, persoane fizice sau juridice, Groupama Asigurari ocupa, dupa primul trimestru din 2015, pozitii puternice in piata. Astfel, compania ocupa locul 2 pe CASCO si 3 pe linia de asigurari de tip Property, cu o cota de piata de 18% si respectiv 12%.

In ceea ce priveste gradul de solvabilitate, potrivit Solvency I, in vigoare pana la 31 decembrie 2015, a crescut la 30 iunie 2015 fata de finalul anului 2014, de la 146% la 150%. Anticipand intrarea in vigoare a normelor Solvency II la inceputul anului 2016, capacitatea contractului de reasigurare plasat cu societati de renume printre care Hannover Re, Scor sau Swiss Re a fost majorata in cursul lunii iulie, in asa fel incat astazi, conform Solvency II, marja de solvabilitate este la un nivel satisfacator si semnificativ superior procentului de 100%. 

„Dupa  2014, anul intrarii companiei pe profit, prima jumatate a anului 2015 a însemnat continuitate. Ne‐am reconfirmat obiectivele de profitabilitate, ne‐am intarit pozitia in piata si pe liniile de business pe care ne dorim sa le dezvoltam, am continuat sa fim asiguratorul din top 5 cu cele mai putine reclamatii la ASF, ne‐am pregatit pentru intrarea in vigoare a Solvency II iar asta ne aduce mai aproape de obiectivul de a castiga preferinta romanilor. In a doua jumatate a anului vom dezvolta proiecte si parteneriate noi, mentinandu‐ne obiectivele de profitabilitate si solvabilitate, care sa ne permita sa le oferim clientilor nostri continuitate in cazul producerii unui eveniment neprevazut” ‐ François Coste, Director General al Groupama Asigurari.