Prima pagina Media Noutati Proiectul pilot Autocontrol – prima polita de asigurari al carei pret este legat direct de comportamentul soferilor

Proiectul pilot Autocontrol – prima polita de asigurari al carei pret este legat direct de comportamentul soferilor

Groupama Asigurai, companie de top in Romania pe segmentul CASCO, a lansat clauza Autocontrol, sub forma unui proiect pilot, prin care soferii pot beneficia de reduceri de pana la 40% la pretul politei, in functie de comportamentul in trafic. Acesta va fi evaluat printr-un dispozitiv telematic instalat pe autovehiculul clientului, care inregistreaza o serie de informatii privind stilul de condus, evenimentele in trafic si alte date relevante, pe baza carora va fi oferit un rating. Clientii isi pot verifica in timp real ratingul si isi pot ajusta deci comportamentul, avand astfel control direct asupra pretului politei. Groupama este primul asigurator din Romania care introduce acest dispozitiv pentru a permite actualizarea tarifului CASCO.

Clauza Autocontrol poate fi atasata unei polite CASCO, atunci cand clientul alege plata in 4 rate si prima totala este mai mare sau egala cu 800 euro/an. Achizitionarea acestei clauze ofera imediat o reducere de 20% la prima rata CASCO.  

Unul dintre obiectivele Groupama Asigurari este sa le oferim clientilor nostri produse si servicii inovatoare si adaptate nevoilor lor reale.  Astfel, am utilizat beneficiile celor mai noi tehnologii pentru a dezvolta o noua clauza, prin care clientii CASCO pot beneficia de un tarif flexibil, care se ajustează trimestrial in functie de stilul de condus si evenimentele rutiere in care acestia sunt implicati. Ne-am propus sa devenim asiguratorul preferat al romanilor, iar acest proiect pilot este inca o dovada a eforturilor pe care le facem zi de zi pentru a fi mai aproape de nevoile clientilor, a declarat Calin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurari.  

Mecanismul de functionare al clauzei Autocontrol este urmatorul - pe autovehiculul clientilor care opteaza pentru aceasta clauza, odata ce aceasta este activata, este instalat un dispozitiv telematic ce inregistreaza o serie de informatii precum zonele si drumurile pe care circula autovehiculul, durata medie si numarul de calatorii, intervalele orare de utilizare, incidentele inregistrate, dar si date legate de stilul de condus al soferului. Pe baza acestor indicatori, fiecare client primeste un rating, in functie de care prima este ajustata. Clientii isi pot verifica in timp real ratingul, prin intermediul unei aplicatii mobile sau online, ceea ce le da posibilitatea sa isi ajusteze stilul de utilizare a autovehiculului, avand astfel control asupra pretului asigurarii contractate.

Clauza este disponibila in cadrul unui proiect pilot si se poate incheia in agentiile Groupama Asigurari din Bucuresti, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures si Timisoara pentru clientii noi care intrunesc conditiile de eligibilitate.