Prima pagina Media Noutati Proiectul pentru renovarea Cinematografului Studio a fost donat Primăriei Timișoara de Groupama Asigurari

Proiectul pentru renovarea Cinematografului Studio a fost donat Primăriei Timișoara de Groupama Asigurari

București, 28 iulie 2020 - Groupama Asigurări a donat Primăriei Timișoara proiectul tehnic și Autorizația de Construire necesare reabilitării cinematografului Studio și transformării sale în primul cinematograf de artă din Timișoara. Proiectul este rezultatul colaborării dintre: Primăria Municipiului Timișoara (proprietarul cinematografului), Groupama Asigurări (finanțatorul proiectului de arhitectură), Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort). Împreună, au contribuit la realizarea temei de arhitectură, a proiectului tehnic și urmează să se implice în managementul programului cultural al cinematografului.
 
Donația, în valoare de aproximativ 150.000 de euro, acoperă studiile de arhitectură și documentația necesare pentru demararea lucrărilor de construcție și reprezintă încă o dovadă a angajamentului Groupama Asigurări pentru susținerea cinematografiei din România.
 
„Cinema Studio a fost, fără îndoială, un reper important în viața culturală a Timișoarei, până să ajungă la un nivel de degradare avansat. De aceea, să fim implicați în procesul său de transformare într-un spațiu complex, modern și gândit pentru consumatorul contemporan de artă ne face cinste. Cinematografia este o direcție importantă în politica de responsabilitate socială a Groupama Asigurări, iar, din experiența noastră, știm că românii vor și merită să aibă mai multe oportunități, atât în ceea ce privește produsele culturale la care au acces, cât și în termeni de spații disponibile. În acest context, alegerea de a ne implica în renovarea Cinema Studio a fost firească pentru noi. Ne-am implicat de la bun început cu drag în proiectul de renovare, alături de partenerii noștri, iar acum așteptăm cu nerăbdare faza de construcție. Avem încredere că Primăria Municipiului Timișoara va începe cât de curând lucrările de renovare”, a declarat François Coste, Director General, Groupama Asigurări.

Descarcă Comunicatul de presă integral