Prima pagina Media Noutati Grupul Groupama este partener al Sezonului Franta – Romania

Grupul Groupama este partener al Sezonului Franta – Romania

Sezonul Franța-România 2019, a cărui desfășurare coincide cu Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, dar și cu celebrarea a două Centenare – cel al Marii Uniri și cel care marchează sfârșitul Primului Război Mondial – începe astăzi în Franța. În calitate de partener, Grupul Groupama contribuie la promovarea și susținerea calendarului de activități. La deschiderea Sezonului din Paris au luat parte și François Coste, Director General al Groupama Asigurări, alături de Jean-Yves Dages, Președintele Grupului Groupama.

În perioada 27 noiembrie 2018 – 14 iulie 2019, România și Franța vor propune publicului din ambele țări un program încrucișat de peste 300 de proiecte, într-un demers unic de diplomație publică, economică și culturală. Se urmărește astfel întărirea legăturilor economice, științifice, culturale și de societate care unesc cele două țări, pe fondul unor ritmuri și tradiții comune, eliberate însă în mod curajos de orice clișee și ancorate în realitatea actuală.
Sezonul va deveni astfel un spațiu al exprimării pentru creatori contemporani ai noii generații din cele două țări, va încuraja dialogul și va pune bazele unui viitor ce urmează a fi construit împreună, sub sloganul ”Uitați de clișee”. Teatru, coregrafie, muzică, cinema, literatură, expoziții, dezbateri, gastronomie sunt doar câteva dintre domeniile prin care Sezonul își propune să încurajeze dialogul între culturi și o schimbare reciprocă de percepție.

Momentele cheie ale Sezonului Franța-România includ inaugurarea a patru expoziții și o instalație contemporană semnate de artiști români la Centrul Georges Pompidou din Paris, un concert al Orchestrei Române de Tineret, cu participarea excepțională a pianistului Radu Lupu, în calitate de solist, la Filarmonica din Paris și un concert al Ansamblului Instrumental din Paris sub bagheta dirijorului român Christian Ciucă și cu participarea Corului Madrigal la Catedrala St. Louis des Invalides.

În România sezonul va fi lansat in aprilie 2019 cu deschiderea unei expoziții retrospective Victor Brauner, la Muzeul Național de Artă al României (MNAR), în colaborare cu Centrul Pompidou.