Prima pagina Media Noutati Groupama, asiguratorul Cupei Mondiale la sarituri cu schiurile – Rasnov 2015

Groupama, asiguratorul Cupei Mondiale la sarituri cu schiurile – Rasnov 2015

Pentru al doilea an consecutiv, Groupama a fost asiguratorul celor doua etape din cadrul Cupei Mondiale Feminine la Sarituri cu schiurile ce au avut loc în zilele de 7 si 8 februarie la Centrul Sportiv Rasnov, fiind organizate de Federatia Romana de Schi Biatlon (FRSB) sub egida Federației Internationale de Schi (FIS). In Romania, Groupama este asiguratorul oficial al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, prin prisma unui parteneriat  durabil, in linie cu valorile companiei: responsabilitate, solidarite, proximitate. Reusim astfel sa contribuim la succesul si siguranta sportivilor romani, sanatatea fiind esentială pentru performanta.

La cele doua etape ale Cupei Mondiale Feminine la Sarituri cu schiurile desfasurate la Rasnov au participat 39 de sportive, din 12 tari, inclusiv cele mai bune trei saritoare la nivel mondial: Carina Vogt (Germania), Sara Takanashi (Japonia) si Daniela Iraschko-Stolz (Austria). Tara noastra a fost reprezentată de doua sportive, Daniela Haralambie si Bianca Stefanuta care s-au clasat pe locurile 32, respectiv 37. Ambele etape (15 si 16) au fost castigate se sportiva japoneza Sara Takanashi.

In calitate de asigurator al competitiei, compania noastra a beneficiat de vizibilitate prin bannerele amplasate in zonele trambulinelor de concurs si cele in care au avut loc conferintele de presa, pe materialele publicitare si pe site-ul competitiei www.skirasnov.ro.
Sariturile cu schiurile isi au originile in Norvegia, in secolul al XIX-lea, dar tehnica a suferit o multitudine de transformari de-a lungul timpului. Parintele variantei moderne a acestei discipline este considerat norvegianul Sondre Norheim, care in 1866 a castigat primul campionat mondial oficial de schi sarituri. Mai multe informatii despre istoria acestui sport puteti citi pe site-ul COSR: www.cosr.ro.