Prima pagina Media Noutati Groupama a asigurat delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice pentru Tineret, Lilehammer 2016

Groupama a asigurat delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice pentru Tineret, Lilehammer 2016

In calitatea de asigurator oficial al COSR, Groupama a asigurat delegatia Romaniei participanta la cea de-a doua editie de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) ce a avut loc la Lillehammer, in Norvegia, in perioada 12-21 februarie 2016. 

Aceasta este a sasea competitie oficiala la care Groupama asigura delegatia Romaniei si prima dupa prelungirea parteneriatului strategic. Continuam astfel sa sustinem performanta tinerilor sportivi romani, siguranta si sanatatea acestora fiind elemente ce contribuie la obtinerea rezultatelor pe care si le-au propus. Deoarece performanta este si una dintre valorile Groupama Asigurari, energia si determinarea acestor sportivi constituie pentru noi surse de inspiratie iar faptul ca ii sustinem inca din 2012, nu poate fii decat o mandrie.

Delegatia Romaniei a fost formata din 22 de sportivi, insotiti de oficiali, antrenori si medici care au beneficiat pe perioada Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lillehammer de asigurari de calatorie si de viata. Cei 22 de sportivi romani au concurat la 9 sporturi/discipline sportive: schi fond, biatlon, sarituri cu schiurile, schi alpin, hochei pe gheata (indemanare), patinaj viteza, skeleton, momo bob si sanie.

Competitia, rezervata juniorilor cu varste intre 14 si 18 ani, a avut loc atat in orasul Lillehammer, cat si in localitatile din jurul acestuia. Pentru cele 70 de probe sportive (in cadrul a 15 discipline) au fost refolosite arenele sportive de la Jocurile Olimpice de iarna din 1994. Pe langa Romania, la JOT 2016 s-au mai calificat cu cel putin un sportiv inca 70 de natiuni, dintre care 6 tari au fost la prima participare (Columbia, Israel, Jamaica, Kenya, Malaysia, Portugalia si Timorul de Est). 

Delegatia Romaniei a obtinut doua medalii, de aur si bronz, la JOT, Lillehamer 2016:
Eduard Casaneanu – aur la hochei pe gheață - îndemanare 
Mihaela Hogas – bronz la patinaj viteza - sprint echipe mixte internationale
Foarte aproape de podium, la cateva sutimi de secunda, au fost si Mihai Cristian Tentea, locul 4 la monobob, si tandemul Flavius Ion Craciun - Vasile Marian Gitlan, locul 4, la dublu sanie.

Felicitari tinerilor sportivi romani medaliati la JOT, Lillehamer 2016!