Prima pagina Media Noutati Groupama Asigurari sustine trei filme romanesti selectate in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes

Groupama Asigurari sustine trei filme romanesti selectate in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes

Groupama Asigurari sustine trei productii romanesti selectate in cadrul Festivalul de la Cannes.

Regizorii romani Cristian Mungiu cu filmul „Bacalaureat” si Cristi Puiu cu „Sierra Nevada” au fost selectati in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes. De asemenea filmul „Caini”, al lui Bogdan Mirica, a fost selectat in sectiunea Un Certain Regard. Toate cele trei productii au fost asigurate de catre Groupama Asigurari.

”Bacalaureat”, al carui titlu initial a fost "Fotografii de familie", este primul film realizat de Cristian Mungiu de la „Dupa dealuri/ Beyond the Hills” cu premiera la Festivalul de la Cannes in 2012, dar este si primul lungmetraj al lui Cristian Mungiu care are in centru un personaj masculin. O coproducţie Romania-Franţa-Belgia, pelicula prezinta responsabilitatile vietii de parinte si a fost filmat in vara anului 2015. Pentru regizorul Cristian Mungiu aceasta este a treia participare in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes.

Filmul „Sierra Nevada”, cu scenariul semnat de Cristi Puiu, este o coproductie Romania – Franta – Bosnia si Hertegovina-Croatia-Macedonia. Cu un buget estimat la 1,4 milioane de euro, distributia filmului cuprinde nume precum Mimi Branescu si Bogdan Dumitrache.


Anul acesta Romania are una dintre cele mai vaste prezente din istoria Cannes-ului, pe langa cele trei filme asigurate, concurand si: „4:15 p.m. sfarsitul lumii”, de Catalin Rotaru si Gabi Virginia Sarga, selectat in competitia de scurtmetraje, iar ”Toate fluviile curg in mare”, de Alexandru Badea, va concura in sectiunea Cinéfondation.

Editia din acest an a Festivalului de la Cannes va debuta pe 11 mai, iar juriul competitiei oficiale va fi prezidat de australianul George Miller.