Prima pagina Media Noutati Groupama Asigurari sustine participarea elevilor romani la Olimpiada Internationala de Robotica

Groupama Asigurari sustine participarea elevilor romani la Olimpiada Internationala de Robotica

Groupama Asigurari a sprijinit elevii din delegatia Romaniei care au participat la competitia internationala World Robot Olympiad, ce a avut loc in perioada 25-27 noiembrie 2016, la New Delhi, in India. Sustinerea educatiei si performantei se inscriu in politica noastra de responsabilitate sociala, in acord cu valorile care ne ghideaza activitatea: solidaritate, proximitate, performanta si responsabilitate. 

World Robot Olympiad este cea mai mare competitie de robotica educationala din lume, in Romania fiind reprezentata de Asociatia de Robotica Educationala si Stiinta WRO. 

La fazele initiale ale competitiei, au participat peste 21.000 de echipe, pe categorii de varsta si dificultate, din peste 50 de tari ale lumii. La fiecare editie, echipele participante trebuie sa proiecteze si sa programeze un robot capabil sa raspunda unei provocari stiintifice, in fiecare an fiind o tema noua de cercetare de importanta internationala,  propusa de tara care gazduieste finala mondiala. Cele mai bune echipe, printre care si cea a Romaniei, s-au calificat la faza internationala a competitiei, ce a avut loc la finalul anului trecut la New Delhi. 

Pe parcursul celor 3 zile de olimpiada, elevii romani au reusit sa treaca cu succes de fiecare proba, ocupand in final locul 7 din top 64 de echipe.