Prima pagina Media Noutati Groupama asigurari sustine Festivalul Internațional de Film București (BIFF)

Groupama asigurari sustine Festivalul Internațional de Film București (BIFF)

In perioada 28 iunie - 2 iulie, Groupama Asigurari a sustinut  pentru prima data in calitate de partener Festivalul International de Film Bucuresti (BIFF), cel mai longeviv festival competitional de lungmetraj din capitala. 

Festivalul International de Film Bucuresti se afla la cea de-a 13 editie si a fost organizat de catre Fundatia Charta, organizatie non-profit care promoveaza valorile culturale prin intermediul artelor.

Festivalului International de Film Bucuresti s-a desfasurat pe parcursul a 5 zile, la Sala Elvira Popescu din incinta Institutului Francez si la Cinema Muzeul Taranului, unde spectatorii au avut ocazia de a lua parte la evenimente speciale: proiectii in premiera in Romania, gale, workshop-uri si master-classes. De asemenea, este primul an in care festivalul a integrat o competitie de scurtmetraje romanesti, ce s-a bucurat de un feedback pozitiv din partea publicului. 

Editia din acest an a prezentat publicului competitia de lung-metraje, competitia de scurt-metraje romanesti, Focus Coreea – in care au fost proiectate doua filme sud-coreene actuale si proiectii speciale de filme din cinematografia recenta europeana si autohtona. Proiectiile din cadrul BIFF au fost completate de evenimente precum lansarea de carte a regizorului roman Lucian Pintilie, de ateliere de scenaristica si scurtmetraj, dar mai ales de prezenta la Gala de deschidere, alaturi de Principesa Maria si de ambasadori straini, a actritei Vanessa Redgrave. Marele premiu al festivalului a fost acordat regizorului rus Kantemir Balagov pentru filmul Closeness, premiat in acest an si la Festivalul de  Film de la Cannes.