Prima pagina Media Noutati Groupama Asigurari sustine Avanpremiera Les Films de Cannes a Bucarest

Groupama Asigurari sustine Avanpremiera Les Films de Cannes a Bucarest

In perioada 29 mai – 4 iunie, va avea loc la Cinema Studio din Bucuresti, avanpremiera editiei din toamna a festivalului Les Films des Cannes a Bucarest, care va beneficia si de aceasta data de sprijinul Groupama Asigurari. Cinematografia este unul din domeniile in care ne implicam inca de la lansarea brandului Groupama in Romania. Groupama Asigurari sustine dezvoltarea parteneriatelor pe termen lung si un astfel de exemplu este continuitatea asocierii cu festivalul Les Films des Cannes a Bucarest.

In cadrul avampremierei, cinefilii vor avea ocazia sa urmareasca o selectie a filmelor ce au fost proiectate in acest an la Festivalul de la Cannes, inclusiv cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, Comoara. Acesta a avut premiera mondiala la Cannes în cadrul sectiunii Un Certain Regard, fiind foarte bine primit de critica internationala si distins cu premiul Un Certain Talent. Regizorul si echipa filmului se vor intalni cu publicul din Bucuresti sambata, 30 mai, ora 19:30, la Cinema Studio. Comoara este o comedie inspirata de povestea adevarata a unor cautatori de comori impatimiti.

Tot la Avanpremiera Les Films de Cannes a Bucarest  va fi proiectata si o selectie de scurtmetraje romanesti (Romanian Short Waves), program inclus in sectiunea ne-competitiva Short Film Corner a Festivalului de la Cannes.

Una din noutatile editiei din acest an este implicarea spectatorilor in organizarea festivalului din toamna, acestia avand posibilitatea sa voteze pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro, afisul pe care-l considera potrivit, a treia sala de proiectie, pe langa cele stabilite deja (Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu) si filmele pe care doresc sa le vada in cadrul Les Films de Cannes a Bucarest.