Prima pagina Media Noutati Groupama Asigurari lanseaza campania de prevenire: "Neglijenta, invitatie deschisa la furt"

Groupama Asigurari lanseaza campania de prevenire: "Neglijenta, invitatie deschisa la furt"

Groupama Asigurari continua parteneriatul cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), alaturi de care lanseaza campania de informare asupra riscurilor legate de furturile din locuinte si de prevenire a acestora intitulata "Neglijenta, invitatie deschisa la furt".

Noua campanie, care se va desfasura la nivel national in perioada martie - septembrie 2016, marcheaza a cincea colaborare dintre asigurator si Politia Romana. Scopul campaniei este unul de prevenire, atat in ce priveste furtul din locuinte, cat si in privinta sigurantei personale a locatarilor.

Potrivit datelor detinute de IGPR, unul din patru furturi din locuinte se petrece din cauza neglijentei locatarilor. Astfel, principalele conditii care favorizeaza acest tip de infractiune sunt neasigurarea usii (15% din cazuri), imprietenirea cu raufacatorul (aproximativ 10%) si escaladarea, adeseori, ca urmare a ferestrelor lasate deschise.

Campania de informare si de prevenire va beneficia de o comunicare integrata, ce va include platforma online prevenireafurturilor.ro, dotata cu continut multimedia si consacrata transmiterii mesajelor de prevenire si colectarii datelor. Totodata, in cadrul campaniei, 150.000 de flyere cu recomandari pentru prevenirea infractiunilor vor fi distribuite cetatenilor, iar 5.000 de afise vor fi impartite asociatiilor de proprietari din mediul urban si expuse la avizierele blocurilor, la sediile unitatilor de politie si la intrarile in centrele comerciale. In plus, comunicarea integrata va include un clip video, un spot radio precum si o vasta campanie in social media.

Comunicatul de presa poate fi accesat aici