Prima pagina Media Noutati A fost înființat Patronatul Industriei Asigurărilor din România

A fost înființat Patronatul Industriei Asigurărilor din România

București, 3 decembrie 2020 – Groupama Asigurări, UNIQA Asigurări, UNIQA Asigurări de Viață și PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) anunță înființarea PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România.

Apariția patronatului vine ca o necesitate firească, PIAR urmând să își atribuie rolul instituit prin lege în domeniul dialogului social. Patronatul își propune să susțină interesele membrilor săi în calitate de angajatori și să facă domeniul asigurărilor, unul caracterizat, de altfel, de un grad ridicat de reglementare, mai atractiv pe piața muncii și mai capabil să rețină talente.

De asemenea, prin afilierea sa în Confederația Patronală CONCORDIA, PIAR își propune să facă cunoscute stakeholder-ilor instituționali și mediului decident interesele și problemele cu care se confruntă piața de asigurări din România privind dialogul social, devenind, astfel, organismul abilitat din cadrul industriei asigurărilor care, conform legii, poate emite puncte de vedere în calitate de partener de dialog social.

”Odată cu lansarea acestui patronat, ne dorim să dăm încă un glas industriei de asigurări din România, la baza căruia să stea dorința noastră comună de a colabora și de a ne implica activ în dialogul social, în vederea creșterii atractivității asigurătorilor pe piața muncii”, au declarat reprezentanții PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România.

Descarcă Comunicatul de presă integral