Info

Petitiile/reclamatiile, precum si solicitarile de soluționare alternativa a litigiilor, inregistrate in ultimele 3 luni sunt in număr de
171, respectiv 3.

Structura acestora poate fi consultata aici, accesand pagina dedicata.

Prima pagina Fundatia GAN pentru Cinema

Fundatia GAN pentru Cinema

Avandu-l ca presedinte de onoare pe realizatorul Costa Gavras, Fundatia Gan pentru Cinema, fondata in 1987 cu prilejul celei de-a 40-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, este astazi unul din principalii parteneri privati ai cinematografiei franceze şi de peste 25 de ani este un actor major in domeniul restaurarii, sustinerii,  difuzării si promovarii productiilor cinematografice ale diversilor regizori de film talentati. 

O emblema a calitatii

Fundatia a fost distinsa cu diverse premii si recompense, printre care premiul Oscar in Mecenat, in trei editii, si medalia de aur Mare Mecena, acordata de Ministerul Culturii si Comunicarii in 2007. Fundatia este puternic legata de identitatea brandului Gan, orientata catre sustinerea antreprenorilor atat in mediul privat cat si profesional, astfel ca sustinerea antreprenorilor din sfera cinematografiei este una fireasca.
 
Activitatea Fundatiei nu se resuma doar la acordarea de sprijin financiar, ci este recunoscuta drept o marca a calitatii, permitand numerosilor tineri realizatori sa se afirme in fata publicului.  Pana in prezent, 160 cineasti au beneficiat de sustinerea Fundatiei in dezvoltarea proiectelor si mai mult de 30 de filme de legendă au putut fi salvate si restaurate. Fundaţia însoţeşte de asemenea peste 20 de festivaluri în Franţa (precum cele de la Cannes, Angers, Amiens, Annency) şi în lume. Parteneriatul consta in sprijin financiar, acordarea diverselor distinctii sau organizarea de intalniri profesionale din domeniul cinematografiei. Anual, Fundatia  acordă si Premiul Un Certain Regard - Fondation Groupama Gan pour le Cinéma la Festivalul de la Cannes.

Cifre cheie, incepand din 1987 pana in prezent

  • Peste 180 de scenarii de film primite anual  
  • Peste 4 500 de scenarii parcurse de la infiintarea Fundatiei  
  • Peste 170 lung metraje sustinute, dintre care 12 au fost distinse cu premii speciale 
  • 25 pelicule distinse cu premii Cesar, 11 premii la Cannes si peste 100 de premii in Franta si in lume  
  • 53 000 euro alocati fiecarui proiect sustinut: 3000 pentru regizor și 50000 pentru producător.