Prima pagina Csr Si Parteneriate Prevenire

Prevenire

Credem că prevenirea joacă un rol important în diminuarea riscurilor, astfel că derulăm sau susținem campanii de informare și educare a publicului cu privire la metodele de protecție împotriva infracțiunilor, promovăm sportul, un stil de viață sănătos și încurajăm prevenția în sănătate

Prevenirea riscurilor

Octombrie – ”Luna Asigurărilor de Locuințe”
Groupama susține campania Octombrie – ”Luna Asigurărilor de Locuințe”, organizată de APPA (Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor), ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România), PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor) și UNSICAR (Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România), anual.
Campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare a românilor cu privire la pericolele la care este expusă locuința lor, precum și informarea acestora despre formele de siguranță financiară pe care le oferă încheierea unei asigurări obligatorii sau facultative.

Fii treaz la volan!
Groupama susține campania națională de siguranță și prevenție rutieră FII TREAZ LA VOLAN, inițiată de APPA (Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor) și derulată cu sprijinul Poliției Române. Inițiativa are ca scop atragerea atenției șoferilor, dar și a celorlalți participanți la trafic, asupra pericolului reprezentat de oboseala la volan, creșterea gradului de educație rutieră și, indirect, scăderea numărului de accidente rutiere din România cauzate pe fondul adormirii în timpul conducerii autovehicului. În plus, proiectul promovează și o conduită potrivită în trafic, o atitudine calmă și un stil de condus defensiv.

Parteneri ai Poliției Române
  • Paza bună trece primejdia rea! – în 2018 am lansat împreună cu IGPR o amplă campanie de prevenire a furturilor din locuințe și tâlhăriilor. Inițiativa a avut ca obiectiv conștientizarea măsurilor pe care fiecare dintre noi le poate adopta, pentru a nu devein o victimă a furturilor. În 2019, Campania s-a concentrat pe informarea publicului despre prevenirea furturilor din locuințe, prin acțiuni derulate atât în mediul online, dar și offline, într-un centru comercial din București.  https://www.youtube.com/watch?v=RKWNKR2_fbo   
  • Hoţii sunt creativi, fii preventiv! – campanie de comunicare integrată derulată la nivel național, în 2017.
  • Neglijența, invitație deschisă la furt! – campanie de comunicare integrată derulată la nivel național, în perioada martie-septembrie 2016.
  • Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi! – campanie de comunicare integrată derulată la nivel național, în perioada aprilie-septembrie 2014.  
  • Nu-ți scăpa casa din ochi! – campanie de comunicare integrată derulată la nivel național, în perioada mai-iulie 2013
  • Nu-ti lasa masina la indemana hotilor! – campanie de comunicare integrată derulată la nivel național, în anul 2012
Fii precaut. Hoții nu dorm! – campanie de comunicare integrată derulată între lunile decembrie 2011 – ianuarie 2012.

Promovarea sportului și a prevenției în sănătate

Marșul și Crosul Casiopeea împotriva cancerului la sân
Groupama susține de 10 ani Marșul și Crosul Casiopeea, un eveniment caritabil, ce are ca scop strângerea de fonduri necesare achiziționării de proteze mamare pentru femeile care au suferit operații de mastectomie în urma diagnosticării cu cancer la sân. Pe lângă contribuția adusă la creșterea calității vieții acestor femei, evenimentul promovează prevenția, sănătatea prin sport și un stil de viață echilibrat.
 
Climb Again – încurajarea reintegrării sociale prin terapie sportivă
Asociația Climb Again oferă o șansă la o viață normală persoanelor cu dizabilități și deficiențe de vedere, creându-le un cadru în care să iși poată atinge potențialul. Încă din 2014 ei organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kineto și fizioterapie și psihologie pentru copii și tineri cu deficiențe, de care au beneficiat până în prezent peste 1500 de copii și tineri cu nevoi speciale. Mulți dintre aceștia au ajuns să câștige premii la concursuri naționale și internaționale de paraclimbing, au reușit să se reintegreze în societate și să dobândească mai multă încredere în sine. Groupama este alături de asociație și contribuie la susținerea centrului Climb Again și a Lotului Național de Paraclimbing.
 
Fundația Regina Maria și Policlinica Socială Sala Palatului
Groupama sprijină Fundația Regina Maria, o organizație de caritate neguvernamentală, care prin intermediul Policlinicii Sociale Sala Palatului (în cadrul căreia Groupama are calitatea de membru fondator) oferă asistență medicală integrată persoanelor cu venituri mici sau fără venit și fără asigurare medicală. 
 
Prin activitatea lor, policlinicile susţin recuperarea medicală, reabilitarea şi incluziunea socială a persoanelor aflate în risc de excluziune socială, precum şi a persoanelor fără adăpost. Serviciile medicale au un impact favorabil asupra recuperării şi reinserţiei sociale a persoanelor marginalizate și a persoanelor vulnerabile care solicită serviciile medicale. Totodată, beneficiarii au acces și la servicii de consiliere și îndrumare psihologică. 
 
Groupama sprijină activitatea policlinicii, contribuind totodată și la susținerea parțială a medicației necesare tratării pacienților cu afecțiuni cardiace care au accesat serviciile acesteia.
 
Marea Tzopaială
Groupama Asigurări susține anual evenimentul sportiv-caritabil Marea Tzopăială, organizat de Fundația Regina Maria, în beneficiul celor 200 de copii din centrele sale educaționale. Evenimentul atrage atenția asupra importanței sportului și alimentației corecte în viața copiilor, prin intermediul unor ateliere de sport, joacă și nutriție dedicate atât adulților, cât și celor mici.