Prima pagina Csr Si Parteneriate Raport de sustenabilitate

Raport de sustenabilitate

Raport de Responsabilitate Sociala Corporativa Groupama Asigurari 2022
Sustainability Report Groupama Romania 2022

Actualul raport de sustenabilitate conține performanțele nefinanciare în ceea ce privește aspectele cheie ale business-ului și a fost realizat urmărind metodologia propusă de standardele GRI 2021 (Global Reporting Initiative) și de cadrele de raportare SASB (Sustainability Accounting Standards Board.
 
De asemenea, raportul respectă Directiva 2014/95/UE, privind raportarea nefinanciară (NFRD), cel mai important act legislativ european privind obligațiile de raportare în ceea ce privește sustenabilitatea, precum și prevederile transpuse în legislația națională prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice 1938/2016 cu modificările ulterioare. În plus, sunt cuprinse cerințele prevăzute de Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile.
 
Informațiile din raport prezintă date referitoare la impactul economic, cel social și cel de mediu generate de activitatea noastră zilnică, dar și date cu privire la eforturile noastre de a controla aceste impacturi. Raportul este realizat pentru perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2022. Citind acest raport puteți afla informații cu privire la aspectele materiale identificate, precum și informații cantitative despre performanțele noastre.
 
Pentru intrebari, informatii suplimentare si opinii, va rugam sa ne scrieti la: e-mail: oana.bica@groupama.ro sau la adresa: Bucuresti, Sector 1, str. Mihai Eminescu, nr. 45, Romania.

Sustenabilitate

Groupama Asigurari S.A., participant la piata financiara, in calitate de societate de asigurari ce pune la dispozitie produse de investitii bazate pe asigurari (IPIB) isi propune ca pe termen lung sa urmeze directia Grupului din care face parte si anume sa joace pe viitor un rol activ în investitiile responsabile. Societatea este constienta de faptul ca includerea criteriilor de mediu, sociale si de buna guvernanta (ESG) in deciziile sale de investitii poate constitui, pe termen mediu si lung, un motor pentru obtinerea de randamente ajustate la risc mai mari decat cele de pe piata. In plus, orientarile Grupului prevad o politica de investitii bazata pe criterii de mediu, sociale si de guvernanta, cu scopul de a sprijini tranzitia ecologica și energetica catre o economie mai durabila. Mai multe detalii aici: Informaţii privind integrarea riscului de durabilitate în procesele de luare a deciziei investiţionale în Groupama Asigurări

Informare privind transparenţa politicilor de remunerare în legătură cu integrarea riscurilor legate de durabilitate