Prima pagina Csr Si Parteneriate Actiuni ale grupului

Actiuni ale grupului

De peste 55 de ani, Grupul Groupama dezvoltă o politica activă de preîntâmpinare a riscurilor, mai ales în domeniile de prevenire, sănătate (Fundația Groupama pentru Sanatate) și cinematografie (Fundația Gan pentru Cinema). Forța Grupului se sprijină pe principiile sale de acțiune, moștenite din mutualismul agricol: solidaritate, responsabilitate, proximitate și devotament. Prin activitatea și istoria sa, Grupul a fost întodeauna prezent în domenii privind responsabilitatea economică și socială, prevenirea si gestionarea riscurilor fiind chiar esența termenului de asigurare.

Echipa de ciclism Groupama-FDJ (2018-2024)

După ce a susținut navigația în Franța timp de mai bine de 20 de ani, colaborare care a presupus și reprezentarea Franței în Cupa Americii, Groupama a lansat o nouă politică ambițioasă de sponsorizare sportivă. Asociindu-se cu unul dintre partenerii de lungă durată ai ciclismului francez pentru a crea echipa Groupama-FDJ, Grupul Groupama este mândru să înceapă o nouă aventură sportivă.

La 6 decembrie 2017, Groupama și-a anunțat intrarea în lumea ciclismului profesional, devenind partenerul echipei Groupama-FDJ, condusă de Marc Madiot. Reunind două corporații franceze renumite, o mișcare fără precedent în ciclismul profesional, acesta oferă o oportunitate remarcabilă de a crea o echipă franceză care să poată concura la cel mai înalt nivel.

Prima apariție a echipei a avut loc pe 4 martie 2018, la cursa Paris-Nice, un moment ideal pentru a inspira publicul francez, un public care încă consider cicliscmul ca fiind activitatea sportivă preferată a națiunii.

A fost un moment ideal pentru a inspira publicul francez, un public care încă cosndieră ciclismul ca fiind activitatea sportivă preferată a națiunii. Un sport pentru oamenii obișnuiți, accesibil tuturor, ciclismul împărtășește valorile mutualiste ale Grupului: apropierea de oameni, susținerea locală, dar în același timp și deschiderea față de modernizare și inovare.

"În calitate de jucător important în sportul francez, decizia Grupului de a își alătura forțelor cu FDJ, sponsorul nostru încă de la început, este o veste excelentă pentru ciclism și pentru echipa noastră. Echipa va fi mai puternică și mai competitivă în cursele din Franța, în cursele clasice și în turneele majore ", a declarat Marc Madiot.

Groupama, Marc Madiot și FDJ împărtășesc aceeași ambiție de a deveni echipa de ciclism nr.1 din Franța, capabilă să lupte pentru victorie în fiecare cursă. Bazându-se pe cele două figuri principale - specialistul în alpinism Thibaut Pinot și sprinterul Arnaud Démare - împreună cu talentul promițător al tânărului David Gaudu, echipa a atras deja numeroase noi talente. Echipa de ciclism Groupama-FDJ va fi consolidată în continuare în perspectiva sezonului 2019. Păstrându-și credința în a-și asuma angajamente pe termen lung, așa cum o demonstrează implicarea sa în navigație, Groupama susține pe deplin politica lui Marc Madiot de atragere a talentelor, o politică care a transformat mulți tineri promițători în adevărați profesioniști. Ca rezultat, o echipă de rezervă va fi creată în 2019.

În același timp, Groupama va contribui, de asemenea, la eforturile deja întreprinse de echipă în lupta împotriva dopajului. Grupul este membru al Mouvement pour un ciclism credibil (MPCC), o asociație de echipe care promovează ciclismul "curat".

Fundația GAN pentru Cinema

Fundația GAN pentru Cinema este una dintre cele două fundații ale Grupului Groupama și, de peste 25 de ani, unul dintre principalii parteneri privați ai cinematografiei franceze. Fundația este dedicată restaurării, susținerii, difuzării și promovării producțiilor cinematografice ale diverșilor regizori de film talentați.

Groupama și Cammas: 20 de ani de succes

Sponsorizarea sportivă ilustrează angajamentul, inovația și controlul riscurilor, principii care stau la baza tuturor acțiunilor Groupama. Politica de sponsoring reflectă astfel imaginea unui Grup care valorizează solidaritatea, având în același timp ambiția de a obține performanța.

Sponsoring sportiv

Din anul 1997, cuplul Franck Cammas – Groupama a scris și continuă să marcheze unul dintre cele mai frumoase capitole în sportul de navigație din Franța, asigurând victorii în toate cursele majore, de la Route du Rhum până la Volvo Ocean Race, trecând prin Transat Jacques Vabre, recordul Transatlantic și Trofeul Jules-Verne.

Triplu campion al Franței, câștigător al Turului Franței la navigație (22 de victorii din 37 curse) și campion mondial de clasa C (2013, 2015), Franck Cammas are un palmares de excepție: 320 de zile de navigație în 16 ani de parteneriat cu Groupama, 30 de victorii și 6 recorduri oceanice, dintre care Trofeul Jules Verne și Route du Rhum în 2010. În 2012, Groupama 4 și Franck Cammas au câștigat competiția Volvo Ocean Race, o victorie istorică în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase curse de navigație la nivel mondial.

O altă axă a sponsoringului sportiv este fotbalul. Astfel, Grupul se implică în susținerea cluburilor de fotbal și rugby din Franța, începând cu 2006 - Olympique de Marseille, Olympique Lyonnais, Stade Toulousain, Clubul  Girondins de Bordeaux.

O emblemă a calității

Fundația a fost distinsă cu diverse premii și recompense, printre care premiul Oscar în Mecenat, în trei ediții și medalia de aur Mare Mecena, acordată de Ministerul Culturii și Comunicării, în 2007. Fundația este puternic legată de identitatea brandului Gan (unul dintre cele trei branduri ale Grupului) și îi susține pe cei care ”îndrăznesc” și au curajul de a își depăși limitele.
 
În fiecare an, Fundația primește peste 180 de propuneri de scenarii, iar până în prezent a reușit să susțină peste 170 de filme, dintre care 20 au fost laureate cu premii la festivalul Cannes, 39 au câștigat premiul César, iar alte 12 au fost și ele dinstinse cu premii speciale. Totodată, fundația a contribuit la restaurarea și salvarea a mai mult de 30 de filme vechi, de o mare importanță. Fundația însoțește, de asemenea, peste 20 de festivaluri de film în Franța, precum cele de la Cannes, Angers, Amiens sau Annecy, dar și în lume. Annual, Fundația acordă și Premiul Un Certain Regard – Foundation Groupama Gan pour le Cinéma, la Festivalul de Film de la Cannes.