Info

Petitiile/reclamatiile, precum si solicitarile de soluționare alternativa a litigiilor, inregistrate in ultimele 3 luni sunt in număr de
198, respectiv 8.

Structura acestora poate fi consultata aici, accesand pagina dedicata.

Prima pagina Persoane Fizice Asigurari de calatorie - Disponibile si online Asigurarea pentru calatorii în România

Asigurarea pentru calatorii în România


Dacă ai achiziționat deja cazarea sau transportul pentru o vacanță pe teritoriul României alături de alte servicii, evenimente sau activități, prin agenție de turism sau rezervare indviduală pe site-uri de profil, pentru planuri cu adevarat relaxate iti recomandăm și o asigurare. Prin Asigurarea pentru călătorii în România, îți punem la dispoziție servicii de asistență medicală și nonmedicală pe toată durata călătoriei tale pe plaiuri mioritice.

Cum funcționează

Adaugi pachetului de bază asigurările suplimentare care ți se potrivesc, plătesti asigurarea și pleci relaxat în vacanță.
În cazul unei urgențe medicale, vei primi suport 24/7 prin numărul de telefon dedicat: 0374.110.115
Ulterior, ți se vor rambursa costurile asociate sau poți accesa serviciul organizat de către compania de asistență, iar facturile tale vor fi decontate direct către furnizor.

Durata minimă pentru care poate fi achiziționată asigurarea este de 4 zile, doar pentru călătorii în scop turistic pe teritoriul României și cuprinde:
 
PACHETUL DE BAZĂ
Asigurarea de urgențe medicale - cu suma asigurată maximă de 10.000 euro
Concret, în cazul unei urgențe medicale, compania de asistență te va redirecționa către una dintre clinicile partenere și va realiza direct plata serviciilor medicale accesate de către tine. Te poți adresa și unei clinici sau unui spital de stat. Chiar dacă în acest caz nu există costuri pentru serviciile medicale, poți solicita rambursarea cheltuielilor medicale recomandate de medic. Spre exemplu, în cazul unei entorse pe parcursul vacanței, îți pot fi necesare medicamente, orteze, creme, pe care le poți deconta ulterior.
 
Asigurarea de accidente are drept beneficiu o indemnizație în caz de deces sau invaliditate permanentă totală în valoare de 1.000 euro.
 
ASIGURĂRI SUPLIMENTARE CARE POT FI ATAȘATE PACHETULUI DE BAZĂ:
Asigurarea de protecție privind anularea călătoriei (storno) cu suma asigurată maximă de 1.000 euro
O poți accesa într-un interval de 30 de zile până la plecare, în cazul unui eveniment neprevăzut (medical, familial, material sau legal), care te împiedică să mai pleci în călătoria planificată (sejur / tabără / excursie). În această situație, Groupama Asigurări îți rambursează cheltuielile efectuate pentru serviciile achiziționate și neutilizate, precum transport, cazare, bilete de acces la muzee, concerte, experiențe spa&beauty, zboruri de agrement, activități nautice sau de aventură.
 
Asigurarea pentru sporturi de sezon - cu suma maximă asigurată de 10.000 euro
Vei avea acoperite riscurile asigurate și incluse în asigurarea de urgențe medicale, invaliditate și deces, ca urmare a accidentelor produse în urma practicării unui sport, precum: schi, snowboard, kite surfing, stand up paddling, rafting, caiac, navigație, iahting, carting, ascensiuni montane până la 2.000 m, ciclism sau vânătoare.
 
Asigurarea pentru călătoriile cu avionul - cu suma maximă asigurată de 1.000 euro
Presupune rambursarea cheltuielilor efectuate ca urmare a: întârzierii cursei aeriene minim 4 ore sau pierderea cursei aeriene; întârzierii bagajului minim 4 ore sau pierderea bagajului.
 
Asigurarea serviciilor de asistență rutieră - cu suma maximă asigurată de 1.500 euro
Putem achita contravaloarea serviciilor de asistență rutieră, prin intermediul companiei de asistență, în cazul producerii unor evenimente pe drumurile publice, ce duc la imobilizarea autovehiculului.
 
Asigurarea pentru întreruperea/extinderea călătoriei - cu suma maximă asigurată de 500 euro
Vei beneficia de rambursarea cheltuielilor generate de evenimente care duc la întreruperea sau extinderea călătoriei tale. De asemenea, acoperirea este valabilă și pentru partener și/sau pentru transportul minorilor, ca urmare a spitalizării acestora.
 
 
În această perioadă, evenimentele generate de pandemia Covid19 sunt acoperite fără cost suplimentar prin derogarea exceptională astfel:
- Asistență medicală de urgență și Transport medical sau funerar, acoperite in limita specifică.
- Storno, evenimentele de anulare a călătoriei pentru situațiile de îmbolnăvire sau deces, ca urmare a diagnosticării.
- Asigurarea pentru întreruperea/extinderea călătoriei - izolare/carantină (întrerupere) și internare (extindere), cheltuielile achitate pentru cazare/hrană, telefon, bilet de avion în limita sumei asigurate.