Prima pagina Media Noutati Groupama Asigurări: Seceta extremă a produs peste 80% din pagubele din anul agricol 2019-2020. Sud-Estul țării, cel mai afectat

Groupama Asigurări: Seceta extremă a produs peste 80% din pagubele din anul agricol 2019-2020. Sud-Estul țării, cel mai afectat

București, 12 octombrie 2020 – Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, a plătit până în acest moment, pentru anul agricol 2019 – 2020, daune în valoare de 37 milioane de lei, majoritatea cauzate de secetă, furtuni și grindină. De asemenea, în baza dosarelor deja avizate până la această dată , valoarea totală a daunelor plătite se va situa în jurul valorii de 100 milioane de lei. Culturile cele mai afectate sunt de porumb și floarea soarelui, pe fondul unui trend ascendent al secetei extreme, care a produs peste 80% din pagube. Groupama Asigurări continuă, astfel, să fie alături de fermieri și rămâne lider pe piață pe acest segment de business.

„Fermierii români sunt vulnerabili în calea fenomenelor meteo extreme din ce în ce mai frecvente, înregistrând pagube tot mai mari și mai greu de depășit de la un an la altul. Agricultura este, însă,  o parte determinantă  a economiei noastre, România fiind al 5-lea producător agricol din Uniunea Europeană. Astăzi, suntem singura companie care acoperă riscul de secetă cu un produs care este subvenționabil, construit pe nevoile reale ale fermierilor și care se bazează pe realitatea fiecăruia dintre ei. În același timp, urmărim evoluția dosarelor de daună, răspundem rapid cererilor fermierilor și colaborăm îndeaproape cu ei pentru a-i putea ajuta și pe termen lung. 
Vom rămâne alături de fermieri și în perioada următoare, cu produse și servicii flexibile și personalizate nevoilor lor. Astfel, fermierii români vor putea în continuare să-și asigure culturile împotriva celor mai frecvente riscuri precum secetă, grindină, furtună, ploi excesive, incendiu, arșiță sau înghețuri. 
Pentru sustenabilitatea agriculturii pe termen mediu și lung este, însă, nevoie și de un set de măsuri de prevenție care ar putea reduce frecvența și gradul de distrugere provocat de fenomenele extreme, o legislație simplificată și mai puțină birocrație - toate măsuri importante și pentru ca sistemul de asigurări să poată prelua aceste riscuri la un cost mai mic pentru fermieri”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Descarcă Comunicatul de presă integral