Prima pagina Media Noutati Asigurarea Medicala Integrala este deductibila fiscal

Asigurarea Medicala Integrala este deductibila fiscal

Incepand cu 1 ianuarie 2016, facilitatile fiscale pentru asigurarile private de sanatate incluse in noul Cod Fiscal au fost extinse, pentru a impulsiona dezvoltarea pietei asigurarilor private de sanatate din Romania. Astfel, plafonul de deductibilitate acordat pentru asigurarile private de sanatate a fost majorat de la 250 euro, la 400 euro pe an / persoana, conform noului Cod Fiscal, iar masura de stimulare fiscala a fost extinsa si pentru primele platite individual, nu doar pentru cele sustinute de catre angajator. Ca urmare, deductibilitatile pentru asigurarile private de sanatate pot ajunge la un nivel cumulat (angajat si angajator) de 800 de euro pe an / persoana, odata cu 1 ianuarie 2016.

Acesta este un prim pas important, cu efecte pozitive ale dezvoltarii implicite a segmentului asigurarilor private de sanatate, dintre care amintim: cheltuielile acoperite de polita de sanatate vor fi suportate de asigurator, degrevand astfel sistemul national de asigurari de sanatate. Pe de alta parte, vor fi stimulate investitiile in sectorul de sanatate din Romania, contribuind la dezvoltarea serviciilor din aceasta ramura de activitate, potrivit UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare).
Cu toate acestea, pe fondul unor interpretari contradictorii aparute in mass-media in cursul lunilor mai-iunie 2016 cu privire la deductibilitatea fiscala a asigurarilor facultative de sanatate, Groupama Asigurari, alaturi de Reteaua de sanatate REGINA MARIA, face cunoscut tuturor clientilor persoane juridice din portofoliu (clienti de asigurari facultative de sanatate) punctul de vedere oficial al Ministerului Finantelor Publice cu privire la acest subiect: asigurarile de sanatate sunt deductibile fiscal.
 

Intr-o pozitie oficiala transmisa mass-media in data de 20 iunie 2016, Ministerul de Finante clarifica: ”impozitul lunar se calculeaza prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinata ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut (...) si a primelor de asigurare voluntara de sanatate suportate de angajati, astfel incat la nivelul anului sa nu depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 de euro“. 
In plus, Ministerul de Finante mentioneaza ca reglementarile Codului fiscal nu fac referiri exprese si nu conditioneaza cu privire la tipurile de asigurari voluntare de sanatate prevazute de Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
 
Mai multe detalii despre clarificările făcute de Ministerul Finanțelor puteți afla aici.

In acest context, Asigurarea Medicala Integrala, creata de Groupama Asigurări in parteneriat cu Reteaua de sanatate REGINA MARIA, este deductibila fiscal. Produsul comun de Asigurare Medicala Integrala este astazi unic pe piata si acopera o gama complexa de nevoi medicale si acces la servicii medicale de calitate, de care puteti beneficia simplu si eficient in cadrul Retelei REGINA MARIA.