Prima pagina Media Comunicat de presa Groupama Asigurari - Lider pe segmentul asigurărilor destinate fermierilor din România

Groupama Asigurari - Lider pe segmentul asigurărilor destinate fermierilor din România

Groupama este lider pe segmentul asigurărilor destinate fermierilor din România, cu peste 2500 de clienți la nivel național.

Groupama Asigurări este, încă de la finalul anului 2014, liderul asigurătorilor în domeniul agricol, pe segmentul Fermieri, cu un număr de peste 2.500 de clienți asigurați pe întreg teritoriul țării. Valoarea totală a primelor brute subscrise a fost, în 2014, de peste 28 de milioane de lei.
Repartiţia culturilor asigurate de Groupama Asigurări este de 60% pentru culturi de toamnă şi 40% pentru culturi de primăvară. În ceea ce priveşte daunele, majoritatea culturilor distruse au fost cele de păioase şi rapiţă, ca urmare a fenomenelor de grindină, ploi torenţiale şi furtuni din perioada mai-iulie a anului trecut. S-au înregistrat daune în toate regiunile ţării, însă cea mai afectată dintre ele a fost regiunea Vest unde valoarea daunelor plătite s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei. 

"Rezultatul înregistrat în România la finalul anului 2014 reconfirmă o tradiție a Grupului. În anul 1840, în luna decembrie, un grup de fermieri din Franța punea bazele unui fond mutual de asigurări, care, mai târziu, a dus la apariția companiei. Așa cum este firesc, Groupama Asigurări continuă tradiția și vine în sprijinul fermierilor din România cu oferte care să răspundă nevoilor specifice de asigurare ale acestui segment de clienţi. Poziția de lider pe acest segment are ca suport o foarte bună înțelegere a nevoilor partenerilor noștri, o ofertă adaptată acestora și care să le permită să își continue activitatea în cazul unui eveniment neprevăzut", a declarat Călin Matei, Director General Adjunct al Groupama Asigurări.

Descarca Comunicatul de presa integral: