Prima pagina Media Comunicat de presa Crește numărul daunelor avizate pentru asigurările de locuințe. Care sunt riscurile produse cel mai frecvent

Crește numărul daunelor avizate pentru asigurările de locuințe. Care sunt riscurile produse cel mai frecvent

București, 20 februarie 2023 – Groupama, liderul pieței de asigurări din România, precum și al liniei de asigurări de locuință*, a înregistrat în 2022 o creștere cu 10% a primelor brute subscrise pe linia asigurărilor de locuințe. Valoarea daunelor achitate de Groupama, în 2022, pentru producerea unor riscuri acoperite prin polițe de asigurare a locuinței a crescut, de asemenea, cu 11%.
Datele companiei indică totodată o creștere a interesului românilor privind polițele facultative de locuințe la nivel național, cu preponderență în mediul urban. 68% dintre polițele de asigurare sunt încheiate pentru locuințe din mediul urban, zona București-Ilfov însumând 27% din acest procent, în timp ce doar 32% dintre polițe sunt încheiate pentru locuințe din mediul rural.
În 2022, numărul de daune avizate pentru asigurările de locuințe a crescut cu 9% față de 2021, avariile accidentale la instalațiile de apă, furtuna și inundațiile de la vecini fiind printre riscurile cu frecvența cea mai mare de daună.

Descarcă Comunicatul de presă integral