Prima pagina Media Comunicat de presa Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

București, 19 octombrie 2022 – Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunitățlor și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează un nou program de CSR, alături de echipă. 

Integrată în toate nivelurile de business, strategia de CSR este aliniată principalelor valori ale companiei și se traduce în principii ferme de acțiune. Responsabilitatea, solidaritatea, proximitatea și devotamentul stau, astfel, la baza angajamentelor Groupama de a se implica în dezvoltarea comunităților, de a aduce un plus de încredere în viețile oamenilor, de a fi autentici și de a acționa acum, pentru viitor.
Echipa Groupama joacă și ea un rol important în strategia de responsabilitate socială a companiei, prin contribuția directă la implementarea ei, cât și la luarea deciziei de a sprijini cauze relevante pentru diverse comunități locale. Procesul este posibil prin intermediul unui program intern, Ambasador CSR, creat de Groupama în 2020, ale cărui obiective principale sunt acelea de a acoperi nevoi reale identificate la nivelul unor comunități locale, precum și de a construi parteneriate de lungă durată, cu beneficii tangibile pentru un număr cât mai mare de persoane. Programul Ambasador CSR are totodată și scopul de a încuraja voluntariatul și spiritul de inițiativă în rândul angajaților companiei, deveniți astfel Ambasadori CSR pentru comunitățile în care s-au născut, în care locuiesc sau lucrează.

Creativitatea și utilitatea proiectului au fost recunoscute anul acesta în cadrul celei de-a patra ediții a Community Index, Ambasador CSR obținând distincția SILVER la categoria Employee Engagement. Proiectele înscrise în competiție sunt analizate conform unui scorecard alcătuit pe baza a trei referințe internaționale importante: Business for Societal Impact (The LBG Framework), International Finance Corporation - Strategic Community Investment Guide și GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards).

Pentru noi, la Groupama, felul în care alegem să ne raportăm la CSR reflectă și cine suntem, ca echipă. Cu fiecare proiect încercăm să aducem o schimbare reală în comunitățile în care trăim, să răspundem creativ acelor nevoi pe care membrii comunităților respective le consideră cele mai urgente. Tocmai de aceea, fiecare decizie este luată prin implicarea echipei noastre, a reprezentanților comunității, fie că vorbim de localnici, reprezentanți ai unor instituții sau ONG-uri locale. În final, eforturile sunt ale oamenilor, ale colegilor noștri voluntari care au un rol atât de important în reușita proiectelor noastre de CSR și a căror dorință de a-l transforma pe <<ce-ar fi dacă?>> în realitate, a devenit motorul unor programe ca Ambasador CSR”, a declarat Georgiana MIRON, Director Marketing, Comunicare și Servicii Clienți Groupama

Descarcă Comunicatul de presă integral