Info

Petitiile/reclamatiile, precum si solicitarile de soluționare alternativa a litigiilor, inregistrate in ultimele 3 luni sunt in număr de
147, respectiv 2.

Structura acestora poate fi consultata aici, accesand pagina dedicata.

Prima pagina Produse Si Servicii Viata Asigurarea de viata cu componenta investitionala

Asigurarea de viata cu componenta investitionala

Asigurarea de viață cu componentă investițională este o asigurare de investiție care adresează persoanele fizice sau juridice care:
 - Au profil de investitor Dinamic, Echilibrat sau Prudent
 - Dispun de cel puțin 1700 lei anual
 - Doresc să asigure persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani
 
Produsul are două componente importante care îmbină caracteristicile unei asigurări de viață cu cele ale unui produs de investiții:
 
A. Componenta de protecție reprezentată de acoperirea următoarelor riscuri: de deces din orice cauză și supraviețuirea persoanei asigurate. În cazul decesului asiguratului, indemnizația de deces este formată din suma asigurată specificată în polița de asigurare și valoarea contului de investiție.
 
B. Componenta investițională ce presupune investirea unui procent din prima de asigurare în programe de investiții având suportul unor experți financiari de top. Programele de investiții oferă posibilitatea obținerii unui câștig suplimentar, prin intermediul pieței de capital. Fiecare program este format dintr-un fond de investiţii, care este compus din tipuri diferite de active financiare ceea ce presupune diferenţe de profitabilitate şi de risc.

Ce beneficii obții?

1. Ai avantaje din punct de vedere fiscal 
Cum?  Beneficiile  rezultate din asigurarea de viață, inclusiv valoarea curentă a contului la finalul contractului, respectiv profitul obținut, nu sunt supuse impozitării;

2. Ai controlul investiției tale, prin alegerea opțiunilor automate de monitorizare a investitiei, astfel:
 • Stop Pierdere -  ai control asupra investiției tale din programele investiționale cu cel mai înalt grad de risc, întrucât banii tăi se transferă automat în programul investițional cu cel mai scăzut grad de risc dacă valoarea istorica a pretului corespunzator programului investițional cu cel mai ridicat grad de risc scade sub limita stabilită de tine.
  • Opțiunea este Gratuită, daca ai ales sa investesti intr-un program investitional cu grad ridicat de risc.
 • Start Castig – esti informat asupra evolutiei pretului corespunzator programului investitional cu grad ridicat de risc de unde s-au transferat automat unitatile tale in programul cu grad scazut de risc (deci aceasta optiune intervine dupa producerea efectelor Stop Pierdere). Astfel, daca acesta evolueaza pozitiv, peste limita stabilita de tine, vei fi informat prin SMS si vei avea posibilitatea de a solicita un transfer al unitatilor existente sau o redirectionare de prime viitoare.
  • Opțiunea este gratuita, daca ai ales sa investesti intr-un program investitional cu grad ridicat de risc.
  • Aceasta optiune functioneaza numai impreuna (dupa) Stop Pierdere.
 • Protectie profit – iti securizezi profitul. Daca valoarea contului corespunzatoare programului investitional cu grad ridicat de risc ales de tine devine mai mare cu procentul ales de tine, fata de valoarea primelor platite, atunci diferenta dintre valoarea contului afferent programului investitional cu grad ridicat de risc si valoarea primelor platite, se transfera automat in programul de investitie cu cel mai scazut grad de risc. Optiune independenta de primele 2, taxabila cu 9 lei/luna din contul de unitati (de acumulare sau de investitie) la care este atasata.
3. Nu pierzi timpul cu evaluarea medicala!
Cum? La încheierea poliței cu suma asigurata minima (4.500), dacă nu alegi asigurări suplimentare și vrei să alegi doar partea de investiție a acestui produs, beneficiezi de acoperire progresivă.
Mai precis, in primii 5 ani acoperirea va fi pentru deces din orice cauza cu exceptia afectiunilor preexistente, iar din anul 6 vei beneficia de acoperire totala.
 
4. Ai la dispozitie 6 programe investitionale, pentru investitorul din tine!
Diversitate– 2 programe pentru fiecare nivel de risc: ridicat, mediu, scazut. Ai acces la programe investitionale diversificate și administrate de specialiști în domeniu
 • Avance, Balance și Confort – administrate de OTP Asset Management
 • Dynamique, Modéré și Tranquille - administrate de BRD Asset Management
5. Iti rasplatim loialitatea - iti administram contul cu costuri mai mici pe masura ce investesti cu Groupama – in primii 10 ani se investesc 95% din primele esalonate, incepand cu anul 11, se investesc 99
 
6. Ai un produs flexibil – poți investi sume suplimentare si retrage o parte din valoarea contului, conform schemei de mai jos:
 
Rascumparare partiala Rascumparare totala
din unitatile de acumulare din unitatile de investitie din unitatile de acumulare din unitatile de investitie
 • Se poate efectua incepand cu anul 3 de contract
 • Se aplica o taxa de 1% din suma retrasa
 • Se poate efectua incepand cu a 6-a luna de contract
 • Se aplica o taxa de 1% din suma retrasa
 • 0 in primii 3 ani
 • 80% din valoarea contului din anul 2
 • 75% din valoarea contului in anul 3
 • 65% din valoarea contului in anul 4, 55% in anul 5, 25% in anul 6
 • Valoarea contului, integral, incepand cu anul 7
Se aplica o taxa de 1% din suma retrasa, indiferent de anul contractului
 
începând cu anul 7 iti recuperezi banii investiti fara sa mai platesti taxe pentru unitățile de acumulare.
 
7. Ai parte de protecție completa prin atasarea unei game variate de Asigurari suplimentare - poti accesa 16 extraoptiuni pentru extraprotectie: Deces din accident, spitalizare din orice cauza/accident, interventii chirurgicale din orice cauza/accident, invaliditate partiala sau totala permanenta din accident / orice cauza, boli grave (pachet I/II), incapacitate temporara de munca din accident/orice cauza, cheltuieli medicale din orice cauza/accident, fracturi din accident, arsuri din accident, deces sau invaliditate din accident, exonerare de la plata prinmelor in caz de invaliditate a asiguratului.
8. Îți transferi banii între programe investiționale de 2 ori pe an și poți redirectiona primele de asigurare, ambele operatiuni fiind gratuite.

Evolutia valorii unităților de fond

Evoluția programelor investiționale poate fi urmărită în pagina:
https://www.groupama.ro/utile/asigurarea-de-viata-cu-componenta-investitionala 
 
 

Cum functioneaza? Cum se administreaza primele investite?

 • Plătești prime eșalonate de cel puțin 1700 lei/an, iar valoarea minimă a primei suplimentare (top-up)  poate fi de minim 300 lei, plătită oricând dacă polița este în vigoare sau cu sumă asigurată redusă.
 • Din aceste prime se cumpără unități de fond, la prețul din momentul respectiv. Din primele eșalonate se achiziționează unități de acumulare, iar din primele top-up se achiziționează unități de investiție.
 • Fondurile plasează primele colectate de la asigurați într-un produs structurat emis de administratorii fondurilor, OTP Asset Management și  BRD Asset Management.
 • Valoarea contului de investiție este calculată prin înmulțirea numărului de unități de fond alocate, cu prețul lor de vânzare. Valoarea contului fluctuează zilnic în funcție de creșterea/scăderea prețului unităților de fond
 • Evoluția valorii unității de fond poate fi monitorizată zilnic pe site-ul Groupama Asigurări sau săptămânal într-o publicație financiară cu acoperire națională
 • Pe durata întregii perioade de asigurare, suma deținută în cont poate fi retrasă total, oricând în perioada de asigurare sau parțial (din întregul cont, din unitățile de acumulare sau doar din cele de investiție), începând cu anul 2 de asigurare
 • Contractantul decide în ce fonduri se investesc primele de asigurare şi care este proporţia din primă alocată fiecărui fond, asumându-și în totalitate riscurile investiţiei.

Ce avantaje ai cu o asigurare cu componenta de investitie?

 • Flexibilitate - pe perioada derulării contractului de asigurare poți să retragi parțial sau total suma investită, poți face transferuri de pe un program investițional cu grad ridicat de risc către unul mai puțin riscant sau invers sau redirecționa prime în funcție de evoluția pieței de investiție
 • Profesionalism - vei beneficia de experiența oferită de o echipă de profesioniști care te vor ajuta să găsești varianta de investiție plus protecție care se potrivește cel mai bine profilului tău financiar
 • Transparență - poți urmări lunar evoluția programelor investiționale pe site-ul Groupama Asigurari și într-o publicație financiară cu acoperire națională
 • Protecție - pe durata derulării contractului este acoperit riscul de deces
 • În plus, suma obținută în urma investiției în acest produs nu este supusă impozitării
La finalul contractului vei beneficia de:
 • suma asigurată  specificată în poliță plus valoarea contului de investiție

Sectiunea utile

Pentru Asigurarea de viață cu componentă investițională puteți alege unul din cele 6 programe investiționale, în funcție de riscul pe care doriți să vi-l asumați:

- programe cu nivel ridicat de risc: Avance sau Dinamique
- programe cu nivel mediu de risc: Balance sau Modéré
- programe cu nivel scăzut de risc: Confort sau Tranquille