Prima pagina Media Noutati Groupama Asigurari sustine a doua editie Anim'est Brasov 2015

Groupama Asigurari sustine a doua editie Anim'est Brasov 2015

In perioada 25 -28 iunie 2015 va avea loc, in Piata Sfatului si la Centrul Cultural Reduta din Brasov, cea de-a doua editie a Festivalului International de Film de Animatie organizat la Brasov. Anim'est este unul dintre cele mai mari festivaluri de animatie ce se desfasoara la noi in tara, si care se bucura de aprecierea cinefililor la nivel european.
Groupama Asigurari continua sa sustina Festivalul International de Film de Animatie si anul acesta, atat editia de la Brasov cat si editia de la Bucuresti, care se va desfasura in perioada 2-11 octombrie (la  Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Re:Animation Hub). 
Sustinerea este una fireasca, in contextul in care Groupama deruleaza o politica activa de sponsoring a festivalelor de film si cinematografiei in general, atat in Romania cat si pe plan international, unde grupul desfasoara activitati prin intermediul Fundatiei Groupama Gan pentru Cinema.
In cadrul editiei de la Brasov 2015 cinefilii vor avea ocazia sa urmareasca o retrospectiva a celor mai de succes filme de animatie proiectate anul trecut la Animest, Bucuresti, printre acestea regasindu-se Iluzionistul, La vieille damme et les pigeous, Les triplettes de Belleville ale lui Sylvain Chomet, dar si animatii noi aparute precum The Wind Rises, cel mai recent lung metraj al lui Hayao Miyazaki, si Cheatin, cel mai nou film al lui Bill Plymton. Proiectiile vor rula atat in aer liber in piata centrala a orasului, respectiv Piata Sfatului, dar si in incinta Centrului Cultural Reduta. Tot in cadrul festivalului de la Brasov vor fi proiectate cele mai bune scurt metraje romanesti din ultimii ani. 
Elevilor, organizatorii le-au dedicat sectiunea Minimest, facilitandu-le, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Brasov, accesul liber acelora care vin la festival in mod organizat prin intermediul scolilor. In cadrul acestui program vor rula unele dintre cele mai populare filme pentru copii precum Minuscule, retrospectiva Jacques Remy Girerd-Tante Hilda, Mia et le Mignon, A Cat in Paris, Secret of Kells si alte titluri apreciate.