Prima pagina Media Noutati Groupama Asigurari sustine Campionatul Mondial de Biatlon pe Role

Groupama Asigurari sustine Campionatul Mondial de Biatlon pe Role

Groupama Asigurari a sustinut in calitate de sponsor Campionatul Mondial de Biatlon pe Role ce a avut loc in perioada 28-30 august, in statiunea - Cheile Gradistei din judetul Brasov, continuand seria actiunilor de preventie in domeniul sanatatii prin sport si sustinerea performantelor.

La competitie s-au inscris peste 200 de sportivi (juniori si seniori) din 27 de tari, ce au participat la cinci probe: stafeta mixta (doua fete, doi baieti), sprint feminin, sprint masculin, pursuit (urmarire) feminin si pursuit masculin. 
Sportivul roman Marius Ungureanu a cucerit medalia de aur, duminica, in proba de urmarire ( la categoria juniori). Acesta a fost cronometrat cu timpul de 37 min 28 sec, fiind urmat de rusul Aleksei Ciulev si de cehul Ondrej Santora.
Romania a incheiat competitia cu o medalie de aur (Marius Ungureanu — urmarire, juniori), una de argint (Marius Ungureanu — sprint, juniori) si una de bronz (stafeta mixta seniori — Luminita Piscoran, Reka Ferencz, Iulian Pop, Cornel Puchianu).
 
Pe langa acest palmares, obtinut in cele 3 zile de concurs, Romania a obtinut si promisiuni pentru organizarea de competitii internationale de iarna.
Dotarile bazei sportive de la Cheile Gradistei au fost foarte apreciate de oficialii competitiei, Anders Besseberg, presedintele Federatiei Internaţionale de Biatlon,  declarand: "Cand spun ca baza de la Cheile Gradistei este una dintre cele mai frumoase din lume nu exagerez cu nimic. Le-am vazut pe toate, iar cand am aflat ca este privata, nu mi-a venit să cred. Nu cred că mai exista vreuna in lume!"