Prima pagina Cariere Internship Academica

Internship Academica

Academica 5.0 iti ofera posibilitatea sa intri în contact cu domeniul asigurarilor intr-un mediu real de munca. Astfel, pe durata a 6 luni, timp de 4 ore pe zi vei putea sa aplici si sa dezvolti cunostintele si abilitatile deprinse in anii de studiu. Mai mult decat atat, daca pe parcursul celor 6 luni vei demonstra ca esti de implicat si ca iti doresti sa faci parte din echipa Groupama, ai toate sansele sa devii colegul nostru pe perioada nedeterminata chiar în departamentul in care ai parcurs internship-ul.

 

Noi venim cu:

 • Contract de munca pe o perioada determinata de 6 luni
 • Program de lucru 4 ore pe zi
 • Salariu atractiv
 • Posibilitatea angajarii in cadrul companiei

Cafeaua este din partea casei, tot ce trebuie sa faci este sa aplici si ne vedem la interviu. Mai jos gasesti detalii complete despre Academica 5.0, precum si toate posturile disponibile.

Accepta provocarea noastra daca:

 • Esti student in an terminal sau la master;
 • Ai rezultate academice foarte bune;
 • Esti foarte bun comunicator;
 • Ai capacitatea de a lucra în echipa;
 • Ai curiozitatea de a invata si interesul de a te dezvolta;
 • Ai o personalitate energica si dinamica;
 • Implicarea in activitati extra-curriculare constituie un avantaj.
 

Procesul de aplicare se desfasoara online cu ajutorul platformei Hipo, pentru mai multe detalii click aici.

Intre timp, daca vrei sa ne cunosti mai bine, sa afi în ce proiecte suntem implicati sau unde ne poti gasi atunci când nu suntem la birou, va asteptam pe pagina noastra de Facebook.

Dosarul de aplicare trebuie sa contina urmatoarele documente:

 • CV;
 • Scrisoare de motivatie pentru participarea la acest program;
 • Scrisoare de la facultate care sa certifice rezultatele bune pe perioada anilor de studiu;
 • Scrisoare de recomandare din partea unui profesor al carei model îl veti descarca de mai jos;
 • Activitati extracuriculare, programe de voluntariat (optional).
 

Procesul de aplicare se desfasoara online cu ajutorul platformei Hipo, pentru mai multe detalii click aici.

Intre timp, daca vrei sa ne cunosti mai bine, sa afi în ce proiecte suntem implicati sau unde ne poti gasi atunci când nu suntem la birou, va asteptam pe pagina noastra de Facebook.

Procesul de aplicare si selectie:

 1. Trimiterea aplicatiei: 15 martie – 01 aprilie 2017
 2. Desfasurarea programului: aprilie – octombrie 2017
 

Procesul de aplicare se desfasoara online cu ajutorul platformei Hipo, pentru mai multe detalii click aici.

Intre timp, daca vrei sa ne cunosti mai bine, sa afi în ce proiecte suntem implicati sau unde ne poti gasi atunci când nu suntem la birou, va asteptam pe pagina noastra de Facebook.

Iti punem la dispoziţie posturi in departamentele:

 • Departament Administrare polite viata - un post, locatie in Bucuresti;
 • Departament Comunicare si Relatii Publice - un post, locatie in Bucuresti.
 • Departament Asigurari de Sanatate
 • Departament Dezvoltare Aplicatii
 • Departament Administrare Aplicatii
Posturi disponibile in cadrul Academica 5.0 - PDF (156,1 KB)

Procesul de aplicare se desfasoara online cu ajutorul platformei Hipo, pentru mai multe detalii click aici.

Intre timp, daca vrei sa ne cunosti mai bine, sa afi în ce proiecte suntem implicati sau unde ne poti gasi atunci când nu suntem la birou, va asteptam pe pagina noastra de Facebook.

“Am aflat de programul Academica 3.0 prin intermediul site-ului hipo.ro, captându-mi atenţia postul de „Stagiar Antifraudă”. Aplicând la acest program de internship în lumea asigurarilor am căutat să îmi pun în valoare cunoştinţele juridice şi să îmi dezvolt aptitudinile în materia investigării şi detectării fraudelor.
În primă fază, m-am confruntat cu procesul de recrutare unde viitorul meu angajator a dat dovadă de profesionalism printr-o echipă de Resurse Umane pregătită şi proactivă.
Interviul, ce a reprezentat punctul culminant al recrutării, l-am purtat cu un reprezentant al echipei Resurse Umane şi cu managerul departamentului Antifraudă. Din modul de desfăşurare al discuţiei am tras concluzia că acest program este de natura de a implica activ participanţii în desfăşurarea activităţilor de afaceri ale companiei, spre deosebire de multe alte programe în care aportul vizat din partea stagiarului este procurarea cafelei.
Concluzia mi-a fost confirmată de procesul de inducţie, a doua fază a experienţei Academica 3.0. Atenţia deosebită acordată de către echipa de Resurse Umane stagiarilor nou-veniţi mi-a clarificat faptul că Groupama Asigurări SA investeşte intens în noii săi „recruţi”.
Procesul de inducţie a fost ceva nou pentru mine şi original, din tot ce am auzit, în materia debutul pe piaţa de muncă autohtonă. Am fost, în repetate rânduri, familiarizat cu organizarea, activitatea şi, mai ales, oamenii care formează compania. Am vizitat diverse puncte de lucru şi am intrat în contact cu oameni ce ocupă poziţii variate în activitatea de asigurări. Această experienţă s-a arătat ulterior indispensabilă pentru atingerea performanţelor şi standardelor cerute de acest mediu profesionist.
Un alt detaliu care s-a aratat relevant a fost atenţia prin care societatea Groupama a căutat să muleze cunoştinţele dobândite de mine în mediul universitar cu activitatea desfăşurată în cadrul departamentului Antifradudă.
A treia fază, şi cea mai relevantă, a fost activitatea desfăşurată în cadrul departamentului Antifraudă. Am apreciat faptul că am fost informat de la nivel conceptual, la nivel de detaliu în privinţa organizării şi rolului pe care departamentul îl poartă în cadrul societăţii.
Un aspect cheie pentru întreaga experienţă a fost relaţia de mentorat stabilită cu managerul departamentului Antifraudă şi cu alţi colegi seniori. În felul acesta am reuşit să preiau şi să dezvolt nu doar aptitudini profesionale, ci şi trăsături şi atitudini indispensabile activităţii antifraudă.
Poate cel mai educativ aspect al experienţei mele în cadrul Academica 3.0 a fost încrederea cu care am fost învestit. Am reuşit să îmi aduc aportul în cadrul unei echipe de profesionişti, am fost încredinţat cu sarcini care au ajuns în final doar provocări peste care am trecut cu bine.
În final, experienţa alături de Groupama Asigurări SA a reprezentat un debut profesional optim, bine armonizat cu plecarea de pe „băncile şcolii” şi o ocazie unică de a cunoaşte în detaliu unul din marii asigurători ai pieţei.
Vlad Ghita, stagiar in cadrul Dep. Antifrauda

“ Pentru marea majoritate a tinerilor, la inceput de cariera primii pasi sunt mai dificili, iar viitorul este inca incert. Cariera reprezinta un aspect important din viata fiecaruia, iar alegerea pasilor potriviti pentru atingerea obiectivelor este esentiala. Astfel, internshipul Academica, oferit de Groupama Asigurari, a venit in intampinarea asteptarilor pe care le aveam si a dorintei de afirmare. Am reusit prin intermediul internshipului sa acumulez experienta profesionala, absolut indispensabila in zilele de astazi unui student ce iese din bancile facultatii. In timpul celor sase luni petrecute in sanul Groupama am reusit prin dorinta de participare proactiva, prin implicare si abordare responsabila a sarcinilor sa invat valorile si misiunea Groupama, sa ma familiarizez cu fluxul de lucru intern si mediul asigurarilor, sa invat sa stabilesc obiective si sa le ating, respectand in acelasi timp regulamente si proceduri prestabilite si sa-mi perfectionez metodele de lucru in echipa. Consider participarea la acest program un prilej si un privilegiu deosebit pentru care le voi fi mereu recunoscator. “ Bogdan Blidaru, stagiar in cadrul Dep. Management Procese de Business

“Pentru mine acest program de internship a fost o experienta foarte frumoasa din care am invatat multe lucruri. 
In primul rand prin intermediul acestui program am avut ocazia sa vad cum e sa lucrezi intr-o companie multinationala, am vazut cat de importanta este comunicarea intre angajatii din interiorul departamentului dar si cu alte departamente, abilitate pe care mi-am dezvoltat-o foarte mult prin intermediul acestui program.
O alta abilitate dezvoltata a fost lucrul intensiv cu programe informatice dedicate (Emsys Asig, Insis, Jira, BT Ultra, BRD Multix, WIZPlati) dar si cu programele uzuale (Excel, Word, Acces).
In al doilea rand am avut ocazia sa cunosc oameni minunati, care m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie si m-au facut sa ma simt ca intr-o mare familie.
Am avut ocazia sa ma familiarizez cu lucrul direct in domeniul asigurarilor, domeniu care ma fascineaza de cand eram in perioada liceului. Prin intermediul acestui program mi s-a dat sansa de a-mi dezvolta o cariera in acest domeniu.”
Virginia Hutanu, stagiar in cadrul Dep. Contabilitate Analitica si Cheltuieli

“Programul de Internship Academica a insemnat pentru mine un vis realizat. Experienta celor 6 luni m-a ajutat sa ma dezvolt atat din punct de vedere profesional cat si personal. Mediul de lucru dinamic impreuna cu sprijinul tuturor colegilor din echipa m-au invatat cum sa imi gestionez emotiile si sa fac fata situatiilor  solicitante. Recomand cu incredere acest program!” Raluca Muresan, stagiar in cadrul Dep. Centru Relatii Clienti 

“Am fost surprins de modul in care a fost organizat internshipul, atentia acordata de colegele de la HR, ziua de inductie si vizitele in alte agentii. Am fost instruiti atent inca din prima zi. Cand am aplicat pentru postul de stagiar subscriere auto singurul termen care imi suna cunoscut era “auto”. Inca din prima zi am aflat ca am multe lucruri de invatat si ca este un domeniu foarte interesant. Au urmat zile in care am primit pe rand informatii in legatura cu domeniul asigurarilor si cu ajutorul managerului de department am inceput sa inteleg cum functioneaza procesul. Colegii au fost foarte rabdatori cu mine si mi-au raspuns la toate intrebarile, au fost comunicativi si mi-au acordat incredere inca de la inceput. 
Acum dupa 6 luni constat ca atentia si rabdarea acordata de colegi mi-au fost de folos si pot spune ca nu doar “auto” imi suna cunoscut. Am inteles cum functioneaza procesul si ca atentia, comunicarea buna cu alte departamente si respectarea normelor de asigurare sunt cele mai importante. 
Daca la inceput am fost putin sceptic si am crezut ca este un domeniu plictisitor si neinteresant acum pot spune ca nu este asa, mai am multe lucruri de invatat si astept cu nerabdare sa continui aici. 
Daca incerc sa scriu in cateva cuvinte experienta celor 6 luni as spune: <<Intershipul Academica este o oportinitate foarte mare pentru tinerii care vor sa invete si care vor sa se dezvolte in domeniul asigurarilor, eu ma bucur foarte mult ca am facut aceasta alegere.”
Alexandru Dinu, stagiar in cadrul Dep. Subscriere Auto