Info

Petitiile/reclamatiile, precum si solicitarile de soluționare alternativa a litigiilor, inregistrate in ultimele 3 luni sunt in număr de
171, respectiv 3.

Structura acestora poate fi consultata aici, accesand pagina dedicata.

Prima pagina Actiuni de prevenire

Actiuni de prevenire

De mai bine de 55 de ani, Groupama se implica in actiuni de preventie concrete, demonstrand astfel angajamentul sau in spiritul unei veritabile culturi bazate pe proximitate si responsabilitate.
Groupama isi concentreaza actiunile preventive in 5 directii majore: 

1. Prevenirea in agricultura

Angajamentul  Groupama pentru prevenirea riscurilor agricole provine din insasi traditia sa istorica si dateaza inca din 1955.  Lider pe segmentul asigurarilor agricole in Franta, Grupul beneficiaza de o solida expertiza pentru a asigura protectia asgricultorilor pe parcursul vietii lor profesionale. Astazi, 2 din 3 agricultori sunt asigurati Groupama. 
Mizand pe aceasta legitimitate si pe cunoasterea universului rural, Groupama a inovat permanent  in domeniul prevenirii riscurilor din agricultura.  Prin programul sau « 10 de Conduite Rurale », Groupama asigura formarea tinerilor din liceele agricole prin prisma sigurantei la volanul autovehiculelor agricole,  in trafic si in camp, de mai bine de 40 de ani, dar si prin informarea corecta cu privire la riscurile specifice (tehnologie, norme de securitate, exploatarea culturilor, cresterea animalelor etc).  

2. Siguranta rutiera

Aceasta nu reprezinta doar o prioritate la nivel national, ci si o directie majora de actiune a Grupului.  Prin cursuri de pregatire si programe dedicate conducatorilor auto, prin demersuri menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care sunt expusi mai ales tinerii soferi, prin oferirea de suport conducatorilor seniori, Groupama isi demonstreaza permanent angajamentul in aria prevenirii riscurilor rutiere.  Groupama aloca anual aproximativ 4 million de euro proiectelor de siguranta rutiera. 

3. Prevenirea in sanatate – un anagajament in spiritul umanist si durabil

Misiunea unui asigurator, in ceea ce priveste sanatatea, depaseste simpla granita a rambursarii cheltuielilor aferente diverselor servicii de sanatate. Prin reteaua sa de membri si in spiritul mutualist, Groupama se angajeaza in prevenirea riscurilor asociate sanatatii, avand un obiectiv ambitios, de a le oferi suport clientilor in a-si pastra nealterata starea de sanatate. Prin prisma angajamentului asumat in domeniul sanatatii, Groupama a aderat la Programul National de Nutritie si Sanatate, promovand principiile de alimentatie sanatoasa adaptata fiecarui individ dar si publicului larg. 



Fundatia Groupama pentru Sanatate

Prin intermediul acestei Fundatii, Groupama se implica inca din 1992 in lupta impotriva bolilor rare. Compania a finantat aproximativ 250 de proiecte in aceasta arie in valoare de 5,5 milioane de euro, fonduri ce au fost  consacrate maladiilor, asociatiilor si cercetatorilor.  
Fondata in anul 2000, cu prilejul aniversarii centenare a Grupului, Fundatia Groupama pentru Sanatate lupta impotriva bolilor rare si ofera suport celor care sufera de astfel de boli, incercand sa redea speranta bolnavilor si familiilor lor. Fundatia a acordat, inca de la infiintare, 27 de burse de cercetare si sprijin financiar pentru 489 de proiecte in beneficiul a 157 de asociatii de profil, investind in total aproximativ 8 milioane de euro.  
 

4. Prevenirea riscurilor domestice si a accidentelor vietii private

Accidentele domestice sunt cauza principala pentru producerea unui numar de aproximativ 20 000 decese anual, de 5 ori mai mult comparativ cu accidentele rutiere. Din aceasta perspectiva, angajamentul Groupama in prevenirea acestui tip de riscuri este unul de durata, prin dezvoltarea de actiuni preventive mizand pe parteneriatele locale.

Accidentele domestice vizeaza mai ales copiii, tinerii, dar si adultii care deruleaza diverse activitati casnice, de gradinarit etc, precum si persoanele in varsta predispuse cu precadere la incidente (cazaturi, fracturi etc). Pentru informarea corecta si prevenirea acestor accidente, Groupama desfasoara actiuni concrete, in colaborare cu diverse asociatii si institutii specializate, puternic ancorate in plan local, ca veritabili vectori de opinie (Crucea Rosie, Reprezentantele regionale pentru Educatie si Prevenire in domeniul sanatatii etc). 

5. Companii, institutii si colectivitati

Intreprinderile si comunitatile reprezinta garantul in materie de siguranta a angajatilor si a bunurilor acestora. Groupama este alaturi de ei prin initiativele cu caracter preventiv pe care le deruleaza, propunandu-le actiuni adapapte activitatilor si nevoilor specifice. Fiecare activitate profesionala comporta riscuri particulare si este esential ca intreprinderile sa fie capabile sa anticipeze riscurile, sa vina cu solutii si sa asigure o supraveghere atenta a acestora.